Wpis z mikrobloga

Gorące zawalone typem, który przywiózł śmieci do Lidla i się dziwi, że nie chcą mu za to zapłacić xDDD
To jest znak kaucji, jak macie butelkę z nim to wtedy odzyskacie 50 groszy albo 1 zł. Takie butelki są w sprzedaży od dzisiaj - w teorii, bo na razie sklepy wyprzedają zapasy bez tego oznaczenia.
Owszem, w ramach testów do końca września Lidl przyjmował śmieci i płacił 10 groszy od sztuki, ale to trzeba było iść wczoraj i sobie te śmieci do automatów wrzucać.
Nie wiem po co to pisze, bo i tak tu zostały tylko trolle i będą się przekrzykiwać, że system c-----y, bo nie chcą im zwrócić kaucji, której nie zapłacili xD
#systemkaucyjny #lidl
Waleczny_Kalafior - Gorące zawalone typem, który przywiózł śmieci do Lidla i się dziw...

źródło: temp_file4043699005369485722

Pobierz
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Waleczny_Kalafior: Ja juz kilkukrotnie oddalem im miech tych plastikowych butelek roznych firm roznych sklepow przyjmowawli jak leci, bo chcialem zobaczyc jak to bedzie wygladac - 3 razy po niecale 2 zl dostalem, Najlepiej miec miech w bagazniku auta i przy okazji zakupow co 2-3 dni oddac i tyle.
Problem jest serio minimalny, co nie znaczy ze mi sie to podoba.
  • Odpowiedz
  • 160
@UczeSieWloskiego Ja też oddawałam, ale to jest tylko dobra wola Lidla, że płacą 10 groszy za butelki bez znaku kaucji (i tylko w formie bonów, nie odzyskasz za no gotówki). Płakanie, że nie dostaniesz 50 groszy kaucji, za butelki zbierane przez ostatnie pół roku i przez to system nie działa mnie wkurza.
  • Odpowiedz
@Strigiformesman Działa tak jak miał działać, od początku wszyscy mówili, że kaucję dostaniesz tylko za butelki z oznaczeniem i nie masz zbierać starych butelek przez rok. Zresztą sami słowo kaucja o tym mówi, nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby chcieć zwrotu kaucji, której się nie zapłaciło.
  • Odpowiedz
Płakanie, że nie dostaniesz 50 groszy kaucji, za butelki zbierane przez ostatnie pół roku i przez to system nie działa mnie wkurza.

@Waleczny_Kalafior: Głupich nie sieją. Chłop pół roku butelki zbierał bo myślał że dostanie 100 zł za kaucje której nie zapłacił xD
  • Odpowiedz
no ale przecież ten wykopek właśnie po to tam pojechał xD, nie oczekiwał 50 gr, tylko dziesięć i zastał zamkniety automat

@twoj_starrry: Automaty dzialaja juz 2 miesiace w Lidlu, korzystałem z nich kilkukrotnie I zerowe problemy, a chłop postanowił w dzień nowego systemu oddać miech starych butelek. Co mogło pójść nie tak.
  • Odpowiedz
@twoj_starrry Ale regulamin zwrotu opakowań bez kaucji obowiązywał do końca września, dzisiaj rano jeszcze sprawdzałem. Więc generalnie to nic nie powinni od niego przyjmować.
Teraz widzę, że jest nowy i akcja przedłużona, natomiast j-----e po całym systemie, bo jest problem z butelkami BEZ kaucji to jest debilizm.
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 Z tego okradania to mam największą bekę, sracie się o 50 groszy jakby nagle podnosili podatki 10 razy. Oddasz butelkę to nic nie zapłacisz, nie oddasz 100 butelek miesięcznie to będziesz 50 zł w plecy, naprawdę to jest śmieszny pieniądz w dzisiejszych czasach.
Trzeba się było intesować tematem 2 lata temu, jak była głosowana ustawa i były konsultacje społeczne (chociaż wiadomo jak to wyglądało za PiSu), teraz to sobie można
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 To oddaj butelki to nie będziesz musiał wydawać 50 zł. Państwo nakłada na nas różne obowiązki, mniej albo bardziej sensowne, ale spłycanie wszystkiego do "okradanie Polaków" gdzie pieniądze z kaucji nie starczą nawet na utrzymanie automatów to jest zwykłe p---------e.
A co do wykopek vs lobbysta, to wykopek nie jest jeden, a niejeden wykopek to już coś może, co dobrze pokazała akcja z jawnymi cenami u deweloperów.
  • Odpowiedz
z kaucji nie starczą nawet na utrzymanie automatów to jest zwykłe p---------e.

@Waleczny_Kalafior: biedni operatorzy, juz zapomniałes wspomniec, ze nieodebrana kaucja to ich zysk.

ale spłycanie wszystkiego do "okradanie Polaków"

@Waleczny_Kalafior: jakie spłycanie. Zaraz bedziesz miał podwyżke wywozu śmieci, bo surowiec nie bedzie juz trafiał do smietnika tylko do operatora.
  • Odpowiedz