Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster w końcu parobki też zaczęły czymś ryzykować i ponosić straty. Nie tylko pan przedsiębiorca do tej pory ryzykował i straty musiał wliczyć w ryzyko! A leniwi pracownicy tylko dej dej dej xD
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: No problem w tym, że allegro tłumaczy decyzję tym, że sprzedawcy mają złą opinię o allegro, tylko to nie ma nic wspólnego z tym jak pracują developerzy. I z---------ć do biura każe szefuncio, co siedzi na drugim końcu europy na zdalnym.

Zwyczajnie robią redukcję etatów, tylko by nikogo nie zwalniać, każe się wszystkim wracać do biura. Ci najlepsi pracownicy raz dwa zgarną nową robotę i się zawiną, zostaną ci
  • Odpowiedz
@Gjbgghbhhjj: robilem w tym allegro i w tym zkaladzie wcale nie ma takicb dobrych devow. Maja nadmuchany marketing. Najlepszych devow spotkalem w mobbingujacym kolchozie gdzie sie roilo pod ciagla pesja czasu
  • Odpowiedz
@k4cz A nie pytali się czy możesz się przeprowadzić? Bo jak nie padło to pytanie to obstawiam, że to nie to było powodem odrzucenia ciebie
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: Nie popieram tego co robi allegro, wręcz przeciwnie.
W moim korpo też plotki chodzą o zmniejszeniu dni pracy zdalnej.

Natomiast, kto przy zdrowych zmysłach myślał że będzie tam pracował do emerytury? Albo, że to się nie zmieni?
Sam stałem przed podobnym wyborem, i wybrałem kupno działki pod Warszawą, choć mogłem mieć za darmo 75 km od Warszawy.
  • Odpowiedz
Natomiast, kto przy zdrowych zmysłach myślał że będzie tam pracował do emerytury? Albo, że to się nie zmieni?

@samrtv: Nie wiem, wraz z pandemia wiele rzeczy sie pozmienialo. Problem jest tez taki, ze niektore firmy zaczynaja sciaganiem ludzi do biur robic zwolnienia, tylko z woli pracownika ;)
  • Odpowiedz
@XpedobearX: wolny rynek... Niestety, ale czasy pracy zdalnej odchodzą do lamusa.
Możliwe, że jeszcze wrócą.
Sam pracowałem zdalnie pół na pół przed pandemią i teraz też zauważam niepokojący trend odchodzenia od tego.
Jak rozmawiam ze znajomymi w innych korpo, to mają podobne zdanie.

Pewnie zawsze możesz zmienić pracę, ale w tej chwili mamy rynek pracodawcy, i w innych miejscach niekoniecznie będzie to możliwe.
  • Odpowiedz
@samrtv: Wiesz, ja nie mówie nawet o buntownikach, a osobach, które trochę inaczej sobie poukładały życie. Szczególnie to widać w USA i mam mały obraz tego przez swoje korpo.
  • Odpowiedz