BlackpillMonster
776
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
BlackpillMonster
@rrobot: Nic się nie stanie. Rynek jest tak przesycony, że zaraz pod drzwiami ustawi sie 1000 desperatów #opentowork gotowych pracowac 5 dni z biura
310
BlackpillMonster
@rrobot: Wpisz sobie #opentowork w wyszukiwarce na Linkedin to zobaczysz
104
k4cz
@BlackpillMonster: Składałem do nich CV z dwa miesiące temu i odrzucili mnie bo nie mieszkałem w Warszawie (w opisie było że praca hybrydowa). Chyba już wtedy wiedzieli co się szykuje xd
45
Zly_On
Zly_On
@BlackpillMonster: trzeba być turbo zjebem, żeby uzależniać budowanie domu od pracy, która zwyczajnie może przestać istnieć xD
24
XanderPLXE
XanderPLXE
@rrobot: w jego wyobraźni, bo jak go w------i z roboty, to do tej pory jęczy bezbekowymi memami na wykopie
22
BardzoSmutny
BardzoSmutny
@Chris_Karczynski: Ale skoro robotę równie dobrze można robić zdalnie to po co jeździć, marnować czas i zwiększać korki na mieście?
19
BardzoSmutny
BardzoSmutny
@Chris_Karczynski: Może, ale skoro wiele firm nadal pracuje całkowicie zdalnie to różnica nie może być duża. Brak rzetelnych badań które by jednoznacznie wskazywały że jedno lub drugie jest lepsze dla efektywności pracy. I sorry ale bucowatemu CEO Allegro nie wierzę na słowo xD
17
Chris_Karczynski
zaraz pod drzwiami ustawi sie 1000 desperatów #opentowork gotowych pracowac 5 dni z biura

@BlackpillMonster: a to informatycy to już taka szlachta że im nie przystoi praca z biura? xD
japrdl... mam nadzieję ze to całe AI was wyręczy
10
XanderPLXE
XanderPLXE
@Chris_Karczynski: No problem w tym, że allegro tłumaczy decyzję tym, że sprzedawcy mają złą opinię o allegro, tylko to nie ma nic wspólnego z tym jak pracują developerzy. I z---------ć do biura każe szefuncio, co siedzi na drugim końcu europy na zdalnym.

Zwyczajnie robią redukcję etatów, tylko by nikogo nie zwalniać, każe się wszystkim wracać do biura. Ci najlepsi pracownicy raz dwa zgarną nową robotę i się zawiną, zostaną ci
9
Gjbgghbhhjj
Wpisz sobie #opentowork w wyszukiwarce na Linkedin to zobaczysz

@BlackpillMonster: Tak, bo wannabe z LinkedIn to jest dokładnie to samo co ogarnięty developer, który się jako pierwszy z allegro ewakuuje.
Allegro miało spore wymagania odnośnie devow, rynek wchłonie ich jak sucha gąbka krople wody. Szczególnie że zamknęli biuro w Gdańsku i Wrocławiu proponując przeprowadzkę, więc są równo rozłożeni po kraju.

że zaraz pod drzwiami ustawi sie 1000 desperatów #opentowork
5
cirspmtugp
cirspmtugp
@Gjbgghbhhjj: dlaczego wszyscy piszą o devach w kwestii afery allegro jak ja słyszałem że głównie chodzi o obsługę klienta?
3
smieszko_pierwszy
@BlackpillMonster nie masz wpisane w umowie ze masz pracę 100% zdalna, swiadomie budujesz chate 100km od pracodawcy bo ktos kiedys ci powiedzial i obiecał, nagle wielki szok i niedowiezanie ze pracodawc, ktory ci placi chce zmienic warunki pracy bo jego zdaniem bedzie to efektywnieszje. Nie to ze popieram taka polityke firmy, ale szok i zesranie ludzi jest boskie( ͡º ͜ʖ͡º)
3
j.....l
j.....l
pracowac 5 dni z biura

@BlackpillMonster: tylko 5? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3
Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen
@BlackpillMonster: zawsze widzę w niej Steczkowską.🤞
2
testa_di_moro
@BlackpillMonster: mój sąsiad tam pracuje, wieszczy że nie ma co marudzić, bo ich robota jest w dużej mierze możliwa do zastąpienia przez ai.
1