@BlackpillMonster: Składałem do nich CV z dwa miesiące temu i odrzucili mnie bo nie mieszkałem w Warszawie (w opisie było że praca hybrydowa). Chyba już wtedy wiedzieli co się szykuje xd
Wpisz sobie #opentowork w wyszukiwarce na Linkedin to zobaczysz
@BlackpillMonster: Tak, bo wannabe z LinkedIn to jest dokładnie to samo co ogarnięty developer, który się jako pierwszy z allegro ewakuuje. Allegro miało spore wymagania odnośnie devow, rynek wchłonie ich jak sucha gąbka krople wody. Szczególnie że zamknęli biuro w Gdańsku i Wrocławiu proponując przeprowadzkę, więc są równo rozłożeni po kraju.
że zaraz pod drzwiami ustawi sie 1000 desperatów #opentowork
@BlackpillMonster nie masz wpisane w umowie ze masz pracę 100% zdalna, swiadomie budujesz chate 100km od pracodawcy bo ktos kiedys ci powiedzial i obiecał, nagle wielki szok i niedowiezanie ze pracodawc, ktory ci placi chce zmienic warunki pracy bo jego zdaniem bedzie to efektywnieszje. Nie to ze popieram taka polityke firmy, ale szok i zesranie ludzi jest boskie( ͡º͜ʖ͡º)
@Chris_Karczynski: Może, ale skoro wiele firm nadal pracuje całkowicie zdalnie to różnica nie może być duża. Brak rzetelnych badań które by jednoznacznie wskazywały że jedno lub drugie jest lepsze dla efektywności pracy. I sorry ale bucowatemu CEO Allegro nie wierzę na słowo xD
@Zly_On: Znam takiego jednego, co wrócił z Holandii, ale pracuje dla nich wciąż zdalnie. Zbudował dom pod Olsztynem. Genialne miejsce do szukania pracy.
źródło: a7ragv
Pobierz@BlackpillMonster: Tak, bo wannabe z LinkedIn to jest dokładnie to samo co ogarnięty developer, który się jako pierwszy z allegro ewakuuje.
Allegro miało spore wymagania odnośnie devow, rynek wchłonie ich jak sucha gąbka krople wody. Szczególnie że zamknęli biuro w Gdańsku i Wrocławiu proponując przeprowadzkę, więc są równo rozłożeni po kraju.
@BlackpillMonster: a to informatycy to już taka szlachta że im nie przystoi praca z biura? xD
japrdl... mam nadzieję ze to całe AI was wyręczy
@BlackpillMonster: tylko 5? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@BardzoSmutny: może chodzi o to że właśnie nie równo dobrze?
@BlackpillMonster: szczególnie w Javie gdzie stażyści chcą płacić pracodawcy za opcje "zdobycia doświadczenia" xD