Aktywne Wpisy
pieknylowca +106
Kolejna niedziela niehandlowa pomimo zapewnień tuska że będą handlowe. Zobaczymy co tam sądzą na ten temat polacy - XDDdDDdd, polakom to pasuje tak jak jest bo "niedziela dzin swinty" XD. #polska
XDDDD, argument targi bazary otwarte - na pewno, w mojej okolicy nie ma ani jednego otwartego xD,m
XDDDD, argument targi bazary otwarte - na pewno, w mojej okolicy nie ma ani jednego otwartego xD,m
źródło: 1000008799
Pobierz#motoryzacja #samochody #polskiedrogi #wypadki
Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :) Oni nie muszą niczego analizować ani obserwować, nie
Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :) Oni nie muszą niczego analizować ani obserwować, nie
źródło: obraz
Pobierz

BMW, bardzo powszechny problem kondensacji w reflektorach, która to powoduje korozję i uszkadza całą lampę wraz z modułem sterującym.
Do mojego modelu, nowy całkowity unit, czyli lampa i dwa moduły to koszt dziesięciu tysięcy złotych, używany, w pełni sprawny w idealnym stanie, mogę kupić za nieco mniej niż połowę tej ceny.
...jest jednak jedno ale, po wymianie, część musi być zakodowana do samochodu, inaczej, mimo że w pełni sprawna, nie będzie działać.
i teraz:
BMW odmawia zakodowania części używanej, mimo to, że jest ona w pełni sprawna. Mogą zakodować tylko i wyłącznie nowy cały unit czyli kupioną u nich lampę wraz z dwoma nowymi modułami sterującymi
#motoryzacja #bmw #samochody #mechanikasamochodowa
Komentarz usunięty przez autora
@reaction_c: kupiłem od firmy, która zajmuje się rozbieraniem samochodów na części. Ogromna lokalna firma z wieloletnią tradycją. Mam fakturę. Jak coś by się komuś nie podobało, to niech się idzie skarżyć do tej firmy.
Będziesz Miał Wydatki
XD
No ale widocznie to lubisz xD
Co do samego BMW - napiszę to po raz trzeci - nie bronię ich, ale przychodzi
@reaction_c: teoretycznie tak, praktycznie to tylko niektóre elektroniczne części mają tę ochronę komponentu,
zwykle różne sterowniki, elektronika, itd.. która i tak byłą mocno dedykowana do auta i zwykle nie była chodliwa,
dzisiaj są one bardzo tanie, np. panel klimatyzacji używany za 100-200 zł, a w ASO te same nowe za