Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody #polskiedrogi #wypadki
Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :) Oni nie muszą niczego analizować ani obserwować, nie muszą podejmować działań mających zapobiec karambolowi.
996ef650daf32b92bf708bc9376908ea - #motoryzacja #samochody #polskiedrogi #wypadki
Nie...

źródło: obraz

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.

@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: Przepraszam, ale wiesz do czego służy chociażby lusterko wsteczne lub ogólnie lusterka? Tutaj nie trzeba nic analizować, jeśli cię to przerasta oddaj proszę prawo jazdy, sprzedaj
  • Odpowiedz
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :)

@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: Ja oczekuję przede wszystkim tego, że jeśli ktoś posiada prawo jazdy tudzież uprawnienia do poruszania się pojazdem mechanicznym to jest na tyle rozumną istotą iż nie będzie mi siedział na zderzaku. Dla niektórych to niestety zbyt wiele intelektualnie.
  • Odpowiedz
asystent hamowania, mówi to coś panu panie Ferdku?

@olito: Gdzie w BMW e36 czy tej astrze ze zdjęcia? Jakby jak ktoś jedzie przed tobą to w twoim interesie jest orientowanie, może po prostu uważniej i wolniej jechać trzeba.
  • Odpowiedz
  • 179
@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: tylko debil by nie zahamował, pal licho, jak masz AC i tylko zwyżka na kolejny rok, ale jak nie masz to wydatek nie mały. Gęsi ci szkód nie naprawią. To ja mam wyhamować przed przeszkodą, nie mój problem, że ktoś nie dostosował prędkości i odstępu. W ogólne co to za rozumowanie, że należy je rozjechać i rozwalić swoje auto, bo może ktoś nie ogarnąć, wielkie xD.
  • Odpowiedz
@996ef650daf32b92bf708bc9376908ea: przy jezdzeniu ekspresówkami właśnie to jest najbardziej znaczne. Nie ma większej zbrodni jak zostawienie sobie miejsca na hamowanie przy 120 km/h, zawsze znajdzie się jakaś szmata która skróci ci ten odstęp do 10 metrów z +-30 i jeszcze ci zahamuje bo będzie musiał dostosować prędkość do poprzedzającego. Jazda na tempomacie w Polsce jest bardziej męcząca w trasie od stania w korku.
  • Odpowiedz