Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się na jakie studia można iść zaoczne żeby w miarę dobrze zarabiać i na luzaku znaleźć szybko robotę i z perspektywami a nie, że AI cię wykosi za 10 lat, wychodzi na to, że nie może to być #korposwiat bo tam jest po 800cv na jedno miejsce.

Obecnie pracuje w #korpo nie wiem jak długo jeszcze, bo zwolnienia etc a nową robotę ciężko mi znaleźć mimo ponad 5 lat expa. CV wysyłałem już bardzo dużo i bez odzewu, mimo, że w tym kierunku mam bardzo duże umiejętności, widoczne za duże, już usłyszałem, że powinienem iść na swoje z takim Skill setem, ale na tą chwilę nie jest to opcja, a i to nie są usługi fryzjerskie gdzie jest kalendarz zapaleniony.

Myślałem, żeby może uderzyć w ratownictwo medyczne? Słucham propozycji
#pracbaza #praca #niebieskiepaski #rozowepaski #januszebiznesu #januszex #studbaza #studia
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GiorgioDiStefanAntonio: Pielęgniarz dla starszych osób. Jako facet będziesz miał mnóstwo pracy gdzie trzeba będzie dźwigać starych dziadków co kobiety pielęgniarki nie dadzą rady ich podnosić. W Polsce przy starzejącym się społeczeństwie będziesz miał full pracy za dobrą kasę
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: Jeśli chodzi o praktyki to na luzie, ja pracowałem po 9, 10h i normalnie wyrabiałem, zresztą jak jesteś na zaocznych to niektóre praktyki ci podbiją odrazu wystarczy że kilka razy pójdziesz. Gorzej z karetką tam musisz już niestety cały dzień zarezerwować, ale też do ogarnięcia. Mam na roku wojskowych i dawali radę normalnie praktyki robić a w woju to chyba nie tak łatwo o wolne.
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: Jak ppójdziesz w elektrotechnikę to masz pracę z dużymi maszynami i silnikami. Można też iść na akademię morską, nawet niekoniecznie na nawigację. Mam znajomego, które jest pływa na statkach pierwszym oficerem mechanicznym, czy jak to się tam mówi. Kiedyś pływał na tankowcach, ale opary szkodzą zdrowiu i poszedł w wycieczkowce i kontenerowce. Dobra praca. Wadą jest to, że to nie jest zajęcie codziennie 8-16, tylko dwa tygodnie w domu
  • Odpowiedz
bardziej mi chodzi o związek i te sprawy

@GiorgioDiStefanAntonio: Kolega, o którym wspomniałem ma żonę (bogatą zresztą) i dziecko, więc też da radę. Jak powiesz babce, żeś marynarz oficer, to myślę, że jakaś będzie chętna. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tylko ziomeczek mówił, że na początku było ciężko, robił dodatkowe kursy i uprawnienia, a do tego trafił mu się świrnięty szef w pierwszej robocie. Tak się
  • Odpowiedz
@gnijacy_wypok: kontenerowce i wycieczkowce i rotacja 2/2 tygodnie? raczej Ci się coś pomyliło bo na statkach tego typu standardem jest 3-4 miesiace na burcie i tyle samo w domu. Dojście do rozsądnego stanowiska oficerskiego na morzu to około 10 lat przy czym zaczynasz od kontraktów 4-6 miesięcznych za 800 dolarów miesięcznie.
Nawet po 10 latach w branży i rozwoju nie jest oczywistym mieć pensje w wysokości 10k USD (płatne tylko
  • Odpowiedz
kontenerowce i wycieczkowce i rotacja 2/2 tygodnie?

@fernandinhogaucho: Zależy jaki kaliber statku. Są krótkie rejsy, a są takie, że robisz za Magellana.W stela line jeden rejs nie zajmuje zbyt długo. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niemniej jednak praca dość specyficzna i należy się zastanowić dwa razy przed wyborem tego fachu.
  • Odpowiedz
@gnijacy_wypok: Stena line to nie jest ani kontenerowiec ani wycieczkowiec tylko prom RoPax. Skoro mówisz o rotacji 2/2 tyg to na pewno chodzi Ci o gdyńską stenę kursującą do Karlskrony i z powrotem. Niewiele statków kursuje na tej linii bo tylko 3, a rotacja załogowa jest mała bo ludzie jak już się tam dostaną to siedzą kilka lat więc bez pleców tam się dostać to cud, chyba, że ktoś od
  • Odpowiedz