Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 195
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Recker1: ale to jest wyprana roszczeniowa postawa.
Nie jestes specjalny. Selekcja na ten kierunek to 2 czynniki dobra pamiec i/lub brak zycia i z-------l przez 4 lata.
Wiekszosc osob studiujace medycyne/dentystyke yo nie najlepsi tylko zawiste mendy i kujony ktorzy n----------i 4 lata dogzaminow swoim srednim talentem.
  • Odpowiedz
  • 1
@Recker1 Niby taki oczywisty bait: zielonka, temat emocjonalny i na topie, antypatyczny wpis przeciwnej strony. Sumarycznie 1/10, ale elita internetu wspaniale złapana, więc bait wybornie dobrany do odbiorców jednak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Recker1: lekarzy uczą kuć zamiast uczyć myśleć. Do tego system zabija motywację do pomagania pacjentom, bo jak się lekarz pomyli to mogą go po sądach włóczyć albo NFZ się doczepi czemu tyle leków wypusuje. O wiele lepiej olać pacjenta i udowodnić mu na pepirze, ze jest zdrowy, bo za drzwiami stoi kolejka 100 łatwych przypadków i każdy za 10 min. g---o porady da 250 zł.

Chyba jedyna specjalista dokturuw jaką
  • Odpowiedz
Został mi rok studiów, ale po tym jak społeczeństwo jest nastawione z powodu polityków (Tuskowi budżet się nie spina, trzeba było znaleźć wroga ludu) to wyjeżdżam po studiach za granicę i elo.

@Recker1:

A więc nie wystarczy że robi się prestiżowy zawód i zarabia dobre pieniądze? . Społeczeństwo musi jeszcze ucałować w stopy i nie daj boże złego słówka pisnąć?
  • Odpowiedz
@Recker1: zagranica jestem juz od 2007 roku i rozwazam dyzury kontraktowe w PL. Ze wzgledow bezrobocia w CH.
Wyobrazenia rezydentow i studentow co do zagrtanicy sa czesto ogromne a realia. Realia sa takie ze blok wschodni traktuje sie jak sie traktuje. Owszem, czesc ludzi ma prace ale jak popatrzysz w Medregom to owszem Doktor nazywa sie Jacek Pawel Piotr ale...studia ma belgijskie a obywatelstwo tez.

Jezeli randomowa gimbaza jest w stanie Cie
  • Odpowiedz
@Recker1: c---a wyjedziesz pecie za granicę xD w USA prawa do zawodu nie dostaniesz, w UK syf. Wszędzie indziej musisz mieć poziom języka C1+ by w ogole rozpatrzyli twój wniosek o pracę w branży medycznej
  • Odpowiedz
@dr_Batman: ja nigdy nie straciłem tak szybko szacunku do tak licznej (jak by nie patrzeć prawie 200k lekarzy + lekarzy dentystów) grupy zawodowej jak właśnie pracując z lekarzami na co dzień.

Doceniam i szanuję specjalistów do których chodzę się leczyć, ale kosztuje mnie to sporo nerwów i stresu patrząc po tym co sami sobie robicie w samorządzie. Paradoksalnie przez lekarzy zaniedbałem swoje zdrowie.

Współczuję tym bardziej normalnym, że są szufladkowani
  • Odpowiedz
Od czasu Covida nie mam absolutnie żadnego szacunku do pielęgniarek i lekarzy. Dla mnie jesteście mafią, która żeruje tylko na ludzkim cierpieniu i chorobie. Lekarzy z powołaniem i podejściem do pacjenta jest może z 5% reszta jest tylko tam na siłę. Nigdy nie będzie dobrze, jak sami nie będziecie respektować przysięgi Hipokratesa i nie będziecie traktować nas pacjentów jak zło konieczne i bankomatami.
  • Odpowiedz
  • 1
@Recker1 Lekarze ciężko pracowali na swój wizerunek, a już to ze nawet nie potrafią nawet odpowiedzieć na ,,dzień dobry" podczas wizyty to pokazuje jakimi są ludźmi...
  • Odpowiedz
@Recker1 jestes przyszłym lekarzem, ostatni rok studiów, czyli dorosly facet, a obraziłeś sie na cały kraj, bo na wykopie cos napisali? 2/10 bo odpisałem.
  • Odpowiedz