Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 195
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Recker1: Czyli co, znowu będziesz zmieniał narrację, że nie o to chodzi itp. Nieźle masz poprzestawiane na strychu, nie zapomnij, że ciągle mówimy o twoim wysrywie:

do ciała ludzkiego który jest najbardziej skomplikowaną struktura we wszechświecie?
  • Odpowiedz
poza tym kolego, skoro nie znaleźliśmy nić bardziej złożonego, to jak można mówić, że to błędne sformułowanie?

@Recker1: Normalnie, k---a nawet mikroskopijnego skrawka nie zbadaliśmy i kompletnie nic nie wiemy co do relatywnie małych rzeczy jak np żywe organizmy poza Ziemią, bo niczego NIE JESTEŚMY W STANIE SPRAWDZIĆ, więc to zdanie jest w pełni błędnym stwierdzeniem, bo NIE ISTNIEJĄ ŻADNE DANE MOGĄCE JAKKOLWIEK POZWOLIĆ NA TAKĄ TEZĘ, Czyli to poprostu
  • Odpowiedz
@Recker1: A pozatym jak o złożoności mówimy, to lepiej sprawdź z ilu parametrów jest ChatGPT5 zbudowany, bo delikatnie mówiąc, liczba neuronów w ludzkim mózgu jest przy tym śmieszna.
  • Odpowiedz
Jeśli ja przedstawiłem tezę popartą dowodami, to musisz udowodnić- still nic we wszechświecie nie jest bardziej skomplikowane,

@Recker1: Nie przedstawiłeś żadnego dowodu, więc musisz udowodnić, że nie ma we wszechświecie nic bardziej złożonego, dajesz, udowadniasz.
  • Odpowiedz
  • 0
@damch: HAHAHAHAH JEBNIJ SIE BLAGAM XDD
Artykuł pochodzi z portalu edukacyjnego (Study.com / Homework.Study.com). To nie jest recenzowane czasopismo naukowe. Już we wstępie sam artykuł zastrzega: ,although the estimation of neurons in the brain of whales is slightly exaggerated" - czyli przyznaje, że liczby neuronów są przesadzone. Czyli nawet deklu nie umiesz czytać co sam linku jeszcze xD W dodatku artykuł nie podaje źródeł naukowych, danych empirycznych (np. pomiarów mόzgόw
  • Odpowiedz
  • 0
@damch: Jesteś kretynem, nie tak działa metodyka naukowa XD ja j---e, jakie błędy poznawcze - to ty musisz udowodnić, ze istnieje coś bardziej złożonego. Jak odkrywcy odkrywali najwyższą górę, to ona była uznawana za najwyższa- dopóki nikt nie odnalazł jeszcze wyższej. I tu tak samo, ludzki mózg jest uznawany za najbardziej żłożony, dopóki nikt nie udowodni istnienia czegoś bardziej żłożonego.
  • Odpowiedz
  • 0
@damch: W porządku, zgadzam się, umysł słonia i wieloryba przewyższa twoje zdolności umysłowe.
Przekonałeś mnie, dziękuję za dyskusję.
  • Odpowiedz
W porządku, zgadzam się, umysł słonia i wieloryba przewyższa twoje zdolności umysłowe.

Przekonałeś mnie, dziękuję za dyskusję.

@Recker1: Acha, czyli teraz fikołek, że nie o złożoność mózgu chodzi a o inteligencję, która nie jest jedynym czynnikiem wpływającym na złożoność mózgu ani nie jest z nią w liniowej korelacji. Ty naprawdę jesteś skrajnie głupi. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
ale o dużo prostszej zasadzie organizacji (grawitacja + ew. elektromagnetyzm, dynamika cieczy w gwiazdach).

@Recker1: Ps. dynamika płynów debilu, ciecze i płyny to nie to samo. XD
  • Odpowiedz
No fakt, 10 tysięcy to rzeczywiście grosze

@uriel_ck: 10 tysięcy brutto? Chyba, ze liczysz obowiązkowe 40h dyżurów, to wtedy mamy zawrotne 50 zł/h przy 200h godzin w miesiącu
Udzielając korepetycji, nie mając żadnych studiów, kasowałem po 90 zł/h, więc tak to są grosze.
  • Odpowiedz
@jarekkoval 100 procent racji. Jak sie troszkę z tymi konowalami czlowiek musi pożerać, to zaczyna w jakimś stopniu rozumiec to, ze niektórzy nie wytrzymuja i ich walą ordynarnie w ryj. Bo nie dość, ze większość ma skutecznośc diagnoz mniejsza od chata gpt, to dodatkowo skala chamstwa, buractwa i niczym niewytłumaczalnej pogarda jest niemierzalna. I jak zawsze zle, za malo, za duzo pracy, wiecznie nienazarci. Zacznę w to wierzyć, jak lekarze przestaną
  • Odpowiedz
@Topibambur no o tym mówię. Tymczasem bark jak mnie bolał tak boli, pora na kolejnego znachora. A wczoraj odstawiłem auto do gazownika, nie zrobił i powiedział że kasy nie bierze bo nie naprawił. O to mi chodzi właśnie w tej całej patologii tego zawodu
  • Odpowiedz