Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 195
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_Batman: Bynajmniej, ja lekarzom nic nie wmawiam, mam bardzo zdolną znajomą, chirurga, którą mega szanuję, bo oddaje się temu co robi. Widzę jednak, że wzajemne najeżdżanie na siebie nic nie zmieni. Nie ma znaczenia kto pierwszy dał z liścia ani kto pierwszy ma powiedzieć przepraszam. Lepiej dawać lepszy przykład niż dołączać do wojenki.
  • Odpowiedz
@Recker1: sprawa jedna to taka, że faktycznie są ludzie na wykopie, którzy szukają sobie wroga publicznego i na niego szczują (programiści, psy, ostatnio lekarze). Ale sprawa druga to czy ty myślisz, że ktoś będzie po tobie płakał? Zwłaszcza osobie, która i tak nie jest wykształcona, a dodatkowo bierze sobie opinie trolli do siebie xD Jak wyjedziesz z kraju, tak samo będą na ciebie k-----i, że imigrant z kupionym dyplomem przyjeżdża,
  • Odpowiedz
@5KYN3T: Nie, Ty oczekujesz ze lekarze z godnością będą siedzieć z boku jak odbywa się na nich płatna nagonka, lincz i podsycana medialnie o rządowo dezinformacja ¯\(ツ)/¯

A dawanie lepszego przykładu kończy się tym o mamy teraz
  • Odpowiedz
@dr_Batman: Nie, po prostu rozgraniczam obronę przed nieuzasadnioną krytyką, nawet w sposób ostrzejszy od prowokacyjnych wpisów w typie (dziękuję za sfinansowanie studiów i chce byście o tym wiedzieli) pewnie ma ich jeszcze to boleć, ale tu już nie wejdę w głowę OPa.

A dawanie lepszego przykładu wciąż jest postawą mądrzejszą, nie sądzisz?
  • Odpowiedz
@Recker1: po co kopiesz się z plebsem, mam kilku lekarzy w rodzinie spoza kliki i wcale nie mają tak kolorowo... Szczerze jak dla mnie te pieniądze nie są warte ich pracy
  • Odpowiedz
@5KYN3T: Co sądzę nie ma znaczenia, tak jak ludzie tutaj czują się usprawiedliwieni że mając złe doświadczenia z lekarzami mogą ich wyzywać i im ubliżać tak OP czując się skrzywdzony uważa że jest uzasadnione tak napisać ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Recker1: niektórzy zarabiają. A ty i tak wyjedziesz. Co jest patologią ale ten kraj z kartonu nawet takiej prostej sprawy nie potrafi uregulować. Powinieneś albo leczyć w Polsce przynajmniej jakiś czas albo spłacać koszt studiów. Jak powiedzmy kredyt studencki. A te Twoje "elo dzięki za zfinansowanie studiów " świadczy o tym jakim burakiem jesteś.
  • Odpowiedz
@dr_Batman: Takim ludziom trzeba dawać przykład że są w błędzie, systematycznie i konsekwentnie. Wierzę że merytoryka zawsze się obroni, a fasada z czasem zaczyna pękać. Są ludzie rozsądni, którzy wiedzą że nie maja wiedzy i ludzie głupi którzy nie wiedzą że jej nie posiadają, a nawet są przekonani że mogą się wypowiadać na każde tematy. Tu potrzebna jest dydaktyka i gorąco zachęcam was lekarzy do niej. Kto jak nie wy
  • Odpowiedz
@Recker1: Lekarze powinni mieć wymóg nieopuszczania kraju przez 15 lat po zakończenia studiów i 5 lat pracy w wyznaczonej przez rząd placówce, żeby odpłacić społeczeństwo za poniesiony koszt kształcenia. W Ukrainie jest 5 lat.

Sprawdziłem i nie pojedziesz, dlatego że będziesz zarabiać mniej jako rezydent w każdym innym kraju USA, Niemcy czy Wielka Brytania. Specjalista to już inna sprawa, ale wtedy musisz nauczyć się języka..

Mam nadzieję, że w końcu
  • Odpowiedz