Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 195
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_komentator_: Co według Ciebie jest napisane z wyższością? Dokładnie?

Siedzisz i wyzywasz od konowałów a zarzucasz mi niewiadomo co bo napisałam że zranieni i oburzeni ludzie uważają że mają prawo kogoś obrażać i być bezczelni hahaha jesteś albo niedorzeczny albo jesteś hipokrytą.
  • Odpowiedz
@dr_Batman: Ale ten nowy prezes robi to samo co robili starsi, tylko bardziej :)
Poza tym, problemy opisywane dotyczą osób, które on sam sprowadził do siebie (np. ex rzeczniczka prasowa, która współpracowała z nim jeszcze przed NIL).

Ba, z tego co widzę, to największe zarzuty mają do niego ośrodki, które go wspierały w wyborach.
  • Odpowiedz
@insystem: Nie, wyszły też na jaw powiązania oskarżających go osób z ze starymi zarządami izb. Są nawet akty oskarżenia o pomówienia i wynoszenie poufnych dokumentów przeciwko tym osobom.
A prezes ma duże poparcie wśród młodych i nawet wśród lekarzy z izb które chciały go odwołać. To były jednostki.
  • Odpowiedz
Są nawet akty oskarżenia o pomówienia i

@dr_Batman: A są? Bo z doniesień publicznych wynika, że tylko jeden wobec byłego pracownika, którego sam zatrudnił.

wynoszenie poufnych dokumentów przeciwko tym osobom.

Co do tego drugiego to szczerze wątpię.
Jak rozumiem to uważasz, że to wcale mu nie zagrozi w
  • Odpowiedz
@insystem: Izba wydała na ten temat oświadczenie. Ja im wierzę. Z prezesem miałam kontakt incydentalny i był bardzo opanowanym i serdecznym człowiekiem ¯\(ツ)/¯

Oskarżenia pojawiły się jak zaczął wprowadzać elektroniczne głosowanie do izb żeby upowszechnić głosowanie wszystkich lekarzy i prawdziwą demokrację w organach związkowych ¯\(ツ)/¯ nic dziwnego że próbowali go zdyskredytować i odwołać.
  • Odpowiedz
@insystem: Izba wydała na ten temat oświadczenie. Ja im wierzę.

@dr_Batman: Okej, ten argument do mnie trafia. Mam nadzieję, że nie wszystko bierzesz tak bezrefleksyjnie :) Z ciekawości śledzę temat i z chęcią zaczekam aż wydadzą komunikat o skazaniu/uniewinnieniu lub umorzeniu sprawy. To zamknie na pewno szereg plotek i spekulacji. Z tego co kojarzę to jest tam jeszcze jakiś pozew w sądzie pracy, który skrzętnie omijają.

Z
  • Odpowiedz
@insystem: Oczywiście że nie :) w tej sprawie duszo szperałam, szukałam, usłyszałam też trochę od ludzi pracujących w izbach jednym ufam mniej drugim bardziej. Ale pozwoliło mi to poszerzyć pogląd na ten temat.

No ja jestem z takiej PRLowskiej izby wyjściowo, zabetonowanej przez partyjniaków więc działalność obecnego prezesa po prostu jest widocznie inna.

Pewnie, głosuje. Pozdrawiam ;)
  • Odpowiedz
@insystem: Oczywiście że nie :) w tej sprawie duszo szperałam, szukałam, usłyszałam też trochę od ludzi pracujących w izbach jednym ufam mniej drugim bardziej. Ale pozwoliło mi to poszerzyć pogląd na ten temat.

@dr_Batman: Mnie tam ciekawi pogląd z drugiej strony, bo artykuły na politycezdrowotnej (oświadzcenia NIL) są dość... stronnicze i wyglądają na zamówione :) Szczególnie ten wywiad.

No ja jestem z takiej PRLowskiej izby wyjściowo, zabetonowanej przez
  • Odpowiedz
@dr_Batman: farmy trolli, partyjniacy... xD widzę, że psychoza wjechała na ostro, a ty się oburzasz, kiedy ja piszę o syndromie oblezonej twierdzy xD Ty masz serio coś z głową, bo z twoich postów bije wrecz stuprocentowy brak akceptacji dla jakiejkolwiek krytyki tego środowiska i innego punktu widzenia. Już nie odpisuj, bo muszę rozchodzić to wszystko.
  • Odpowiedz
Został mi rok studiów, ale po tym jak społeczeństwo jest nastawione z powodu polityków (Tuskowi budżet się nie spina, trzeba było znaleźć wroga ludu) to wyjeżdżam po studiach za granicę i elo.

@Recker1: A jedź, ja się po ukraińsku z lekarzem dogadam.
  • Odpowiedz
Żona 35lat, lekarz od 9lat, kończy specjalizację- 8500zł netto za pełny etat w kosmicznie ciężkim oddziale z 40 pacjentami

@Dadas77: znam kogoś kto właśnie idzie do POZu za 150 zł/h od razu po stażu wypisywać recepty na katarek xD
  • Odpowiedz
znam kogoś kto właśnie idzie do POZu za 150 zł/h od razu po stażu wypisywać recepty na katarek

@Zielonka021124: kosztem pozostania na tym etapie rozwoju do końca kariery (nie robi specki), a następnie po 10 latach takiej pracy jest takim medycznym głąbem że powinien stracić dyplom... mamy POZty z 90% odmów przyjęcia do szpitala, bo kierują prostych pacjentów do szpitala nie wiedząc co mają począć, a później SORy zawalone przez
  • Odpowiedz