Aktywne Wpisy

MonazoPL +171
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +414
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

Ostatnio facebook zaczął mi proponować treści z grupek o kredytach hipotecznych i część wpisów to totalne złoto. Ludzie potrafią mieć kredyty wiele lat i nie rozumieć totalnych podstaw. Jak do tej pory moimi ulubieńcami są ci, którzy zaglądają w informacje o kredycie pierwszy raz od wielu lat i są zdziwieni, że w kilka lat spłacili tylko parę procent kapitału i oczywiście refleksja jest taka, że to bank złodziej coś miesza, przecież w ratach płacę 2,5k miesięcznie, to w ostatnie 3 lata powinienem już spłacić prawie 100k kapitału! Gdyby taki wpis wrzucił ktoś tu na wykop, to bym uznał to za zbyt oczywisty bait, a na tych grupkach są to "normalne", regularne wpisy. (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Dokładnie dlatego wszyscy z wykopu są miliarderami a debile dostają poniżej minimalnej krajowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ludzie nie mają wiedzy, bo jej tak naprawdę nie potrzebują. Serio możesz żyć, płacić ratę i mieć w------e.
W jednym mają rację - banki to złodziejskie k---y.
Kupowałem mieszkanie prawie dekadę temu
@miluvzkittenz: Nam w liceum kiedyś jeden nauczyciel od informatyki powiedział: on chce nas nauczyć jak się uczyć. I gurwa miał rację.
Musisz zdobywać jak najwięcej informacji żeby cię na każdym kroku nie wyruchali. Od finansów przez remonty i zdrowie.
@Fattek To chyba jakaś zorganizowana akcja promocyjna, chociaż nie wiem jak działa. Niby pojawia się u nas w domu hasło
Co najlepsze to naprawde wystarczy usiąść na godzinę i mozna zrozumieć absolutnie wszystko w tematach kredytów.
Ale jednak żyjemy w kraju analfabetów.
Mój ziomek cały czas myśli ze jak weźmie kredyt na milion zł. I musi oddać 1mln w odsetkach przez 30 lat to jak sprzeda mieszkanie za 10 lat to nadal musi oddać ten milion odsetek XD
Dopiero wtedy koleżanka zainteresowała się tematem i zobaczyła, że może
Te grupki też mi dziwnym trafem wyskakują.