Aktywne Wpisy

Moonman +3
garaż wolnostojący vs garaż w bryle domu, biorę po 500 od każdej drużyny i słucham państwa #budowadomu
gdzie garaż
- wolnostojący 36.3% (382)
- w bryle domu 63.7% (671)

wykop +8
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz

Właśnie przyszły mi wyniki rekrutacji na studia. Niestety, tak jak podejrzewałem na wszystkie kierunki powiązane z informatyką się nie dostałem (słabe wyniki z rozszerzeń). Dostałem się natomiast na zarządzanie, czyli dosyć śmieciowy kierunek, ale mimo to chcę go ukończyć. Moja sytuacja życiowa wygląda tak, że mogę sobie mieszkać z rodzicami bezkosztowo dopóki studiuję. Oczywiście łapię się jakichś sezonowych prac, obecne wakacje przepracowałem w serwisie komputerowym gdzie składałem pecety, które potem szły na Allegro. Trochę Januszex, ale podobało mi się. No w każdym razie- chciałbym pracować w IT. Lubię programować, grzebać w Arduino czy Raspberry, tworzyć mniej lub bardziej użyteczne rzeczy.
Mam więc taki plan na życie, że będę sobie studiował te zarządzanie, ale w międzyczasie chciałbym sobie zacząć deptać ścieżkę kariery w IT. Niestety, ale w dobie AI ciężko mi obrać jakikolwiek kierunek, stąd pytanie dla siedzących w branży- jakie kierunek byście polecili dla młodzika 19lvl z zajawką na IT? Po prostu chcę robić to co lubię a jak nie wyjdzie to w razie czego mam backup w postaci dyplomu z zarządzania.
#it #programowanie #pracbaza #studbaza #programista15k #naukaprogramowania #sztucznainteligencja #testowanieoprogramowania
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Kiedy ty będziesz supportował sobotni release twoja koleżanka logopeda będzie wybierała nowe BMW w salonie - essa
@mirko_anonim: no na gowno etat w korpo moze starczy, ale backupem bym tego nie nazwal.
Jezeli chcesz się wbic do IT to obecnie musisz byc po prostu dobry, albo bardzo dobry. Mowie tu o dobrym opanowaniu jakiegos jezyka, jakies wlasne projekty, certy - tutaj chyba najlepsza bylaby droga devopsowa. Jest pierdyliard ludzi co chca robic to co Ty - obecnie trzeba sie wyróżniać.
Zrobisz provisoring AKSa i co dalej? Bez produktu do zabawy i to najlepiej paru microservices nie wyciągniesz za dużego skilla z tego :<
@pasta_alla_carbonara: ja bym powiedział, że zajebiście dobry. samo "lubię programować w arduino" to jest nic. obecnie sporo młodych ludzi potrafi programować, ta umiejętność w obecnych czasach jest niewiele warta.
samo opanowanie języka znaczy mniej więcej tyle co opanowanie umiejętności pisania w drodze do zostania poetą. kandydaci na
@mirko_anonim: Niby tak, ale ja znam ziomeczka, który skończył to kilka lat temu na dobrej politechnice. Radzi sobie finansowo bardzo dobrze. Pracuje dla coca-coli, już kupił ze swoją dziewczyną mieszkanie, a pracuje lżej niż programiści. Pieniądz jak u pana programisty, praca jak u przysłowiowej scrum masterki. Dowód anegdotyczny, ale chłop nie narzeka na te studia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Covidowe przebranżawianie - już wtedy IT zostało zalane masą osób, które się przebranżowiły i aktualnie mają już kilka lat expa - musisz z nimi rywalizować.
2. Redukcje i przesycenie - cały sektor okazał się bardzo przeszacowany przez co zaczęły się cięcia zbędnych stanowisk i zmniejszanie ekip, ludzie przestali skakać w firmach z kwiatka na kwiatek.
3.