Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z dystansem w związku?
Sprawa wygląda tak. Od paru miesięcy spotykam się z jedną dziewczyną. Ostatnio oficjalnie zostaliśmy parą, lecz problem jest taki, że mamy do siebie prawie 200km. Spotykamy się co weekendy, czasami nawet na 3 dni.

Problem jest taki, że ja u siebie w mieście mam umowę na stałe (ona nie), zarabiam bardzo fajne pieniądze i mam już grupę klientów, a jakbym się wyprowadził, to zarabiałbym jakieś 2-3K mniej i nie wiem czy bym w ogóle tam znalazł pracę. Ona z kolei nie chce się wyprowadzać ze swojego miasta. Oboje mamy też własne mieszkania.

Co robić w takiej sytuacji? Dodam, że przez znajomosci załatwiałbym jej pracę u siebie w mieście

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
skrupulatny-przyjaciel-23:

tylko czy kilka miesięcy to jest już ten moment?

@moll: z doświadczania powiem, że tak, nam wystarczyło kilka tygodni xD. Zmienić pracę, miasto, kraj jest łatwo, znaleźć drugą osobę do związku bardzo trudno, priorytety.

Co robić
  • Odpowiedz
@moll no ale co to za problem w dyskusji powiedzieć „teraz nie umiem się zadeklarować, potrzebuje czasu. Wróćmy do tego tematu za kilka miesięcy” i tyle. To jest normalna deklaracja że się teraz nie umie stwierdzić co robić.

Ludzie często nie mają nic wspólnego ze sobą a tworzą związki które jakoś działają czego nie rozumiem więc i tutaj ktoś chce być w tym związku i spróbować mimo niepewności co będzie dalej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a ja powiem, również z doświadczenia - 3 lata związku na odległość. Dopiero po roku znajomości zaczęliśmy na serio rozważać i planować, w którą stronę będzie lepiej/łatwiej/ekonomiczniej. Potem dokończenie swoich zobowiązań, ostatnie pół roku to była właściwa przeprowadzka - dopinanie formalności, rozsyłanie CV i przewożenie gratów
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: bo w ten sposób, deklaracjami powrotu do tematu, możesz przeciągać miesiące i lata. Bo możesz nigdy nie wiedzieć, a układ jest wystarczająco wygodny.

Dlatego lepiej dać sobie więcej czasu na poznanie siebie i potem siąść do konkretnej rozmowy, zamiast chodzenia wokół siebie na paluszkach
  • Odpowiedz
@ka-lol: bo może jeśli skończy się wzajemne wykorzystywanie, a zacznie szukanie dobrych relacji to będzie po świecie chodziło mniej zranionych i samotnych osób
  • Odpowiedz
@moll:
Może zacznijmy od tego, aby baby przestały latać za patusami w pierwszej kolejności?

Jak zaczniecie doceniać chłopów którzy was szanują i im zwyczajnie zależy, wtedy dopiero będzie eldoratto na świecie ()
  • Odpowiedz
@ka-lol: taaa, bo biedne misie wcale nie bajdurzą kobietom, co chcą związku, żeby je tylko zaliczyć.

Może zacznijcie doceniać dziewczyny które się szanują, zamiast skakać z kwiatka na kwiatek, wtedy dopiero będzie eldoratto na świecie ()
  • Odpowiedz
@moll jak ktoś lata przeciąga to chyba myślący człowiek się zorientuje że to za długo trwa tym bardziej w układzie jak niewygoda związana z daleka odległością do siebie raczej zmęczy by w tym trwać aż lata. Ja bym nigdy z nikim z daleka nie próbowała nawet związku ale są ludzie co tego próbują i są tacy co się zorientują że nie ma deklaracji i to się skończy a inni się po
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: dokładnie dlatego że wszyscy są "myślącymi ludźmi", stąd pewnie masz masę przechodzonych związków, gdzie ludzie z różnych niedogadanych powodów tkwią w zawieszeniu po dekady.
To że Ty byś czegoś, nie oznacza, że ktoś inny nie utknie w takim układzie.
A z tą toksycznościa to polecialaś i to grubo. Wspólny wyjazd to jeden z elementów, gdzie jest to sytuacja, gdzie potencjalnie więcej wyłapiesz, jak ktoś się zachowuje niż w ciągu
  • Odpowiedz