Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z dystansem w związku?
Sprawa wygląda tak. Od paru miesięcy spotykam się z jedną dziewczyną. Ostatnio oficjalnie zostaliśmy parą, lecz problem jest taki, że mamy do siebie prawie 200km. Spotykamy się co weekendy, czasami nawet na 3 dni.

Problem jest taki, że ja u siebie w mieście mam umowę na stałe (ona nie), zarabiam bardzo fajne pieniądze i mam już grupę klientów, a jakbym się wyprowadził, to zarabiałbym jakieś 2-3K mniej i nie wiem czy bym w ogóle tam znalazł pracę. Ona z kolei nie chce się wyprowadzać ze swojego miasta. Oboje mamy też własne mieszkania.

Co robić w takiej sytuacji? Dodam, że przez znajomosci załatwiałbym jej pracę u siebie w mieście

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

, bo biedne misie wcale nie bajdurzą kobietom

@moll: jak to jest, że takiego chłopa idzie wyczuć od razu, a kobiety cały czas się wkręcają takim babiarzom?

Ale jak wam imponuje pewność siebie i szereg innych rzeczy niemal idealnych, to same sobie jesteście winne.
Bo ciekawe gdzie taki Seba Babiarz tą pewność siebie wyćwiczył. Na pewno nie
  • Odpowiedz
@ka-lol: widocznie nie idzie wyczuć od razu, albo masz masę naiwniaczek-ratowniczek, co to takiego "zmienią".

Wam za to wystarczy dostępna dziura, w czym jesteście w tym układzie lepsi? A potem płacze, bo jednak w taki czy inny sposób trzeba za wybryki zapłacić. I płaci ogół.

Nie WSZYSCY panowie, ale w kierunku kobiet już leci WY, bo wiadomo, że proceder o którym piszesz uprawiają WSZYSTKIE
  • Odpowiedz
bo wiadomo, że proceder o którym piszesz uprawiają WSZYSTKIE kobiety

@moll: piszę tak specjalnie, abyś poczuła jak to jest być wrzucanym do jednego wora ¯\(ツ)/¯

Chcesz coś zmienić na lepsze? Zajmij się krytyką toksycznych kobiety ¯\(ツ)/¯

No bo kto ma je krytykować, ja?
  • Odpowiedz
Taaaa, dziecko nie ma ojca, odbierz mu też matkę xD gratulacje, geniuszu. Sam się nimi zajmujesz, czy koszty jeszcze bardziej przerzucisz na społeczeństwo

@moll: a znasz znacznie słowa patologia?
  • Odpowiedz
@ka-lol: zacznij w równym stopniu piętnować i mężczyzn i kobiety, to może staniesz się wiarygodny.

I dlaczego mam się do czegokolwiek poczuwać, skoro sama tak nie robię, to raz, a dwa - w momencie kiedy namawiam do wzajemnego poszanowania, bo właśnie na tym (między innymi) jest zbudowany mój związek, ty wyjeżdżasz z wojenkami, przerzucaniem się pretensjami, bo BABY BLA BLA BLA. Zamiast skupić się na tym, co może budować mosty,
  • Odpowiedz
@ka-lol: pewnie że może. Tylko - po co? Czy uważasz, że monogamia to powód do wstydu, albo przeciwnie - coś tak szokującego, że nie można stwierdzić "mój mąż był i jest jedynym mężczyzną w moim życiu i nie zamierzam tego stanu rzeczy zmieniać"?

Może zdjęcie aktu ślubu podesłać, wraz ze skanem dowodu osobistego, plus selfi własnej persony z dzisiejszą gazetą i durszlakiem na głowie? xD
  • Odpowiedz
Rób tak dalej, z pewnością szczucie na kobiety poprawi sytuację

@moll: Skoro z ust kobiet zarówno w mediach głównego nurtu, jak i na każdej grupie w social mediach, wylewa się tylko i wyłącznie fala nienawiści w stosunku do mężczyzn, to co mam według ciebie robić? Xd

Przypominam że to kobiety płaczą że nie ma w Polsce sensownych mężczyzn, bo mężczyźni nie studiują - równocześnie według dawnych GUS, wciąż zarabiamy więcej, chociaż realnie
  • Odpowiedz
Ludzie potrafią się znać latami widując się codziennie i po zamieszkaniu razem wystarczą miesiące by się rozeszli

@Kitku_Karola: mam znajomego co się właśnie oświadczył po 10latach, dopiero zamieszkają razem, w2 roku związku zamieszkali razem to już po 3 miesiącach mieli przerwę w związku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ka-lol: podziękuj szkołom koedukacyjnym - mężczyźni niewieścieją, kobiety się maskulinizują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do edukacji - tutaj masz problem kulturowy, gdzie studia pozostają "wyznacznikiem" sukcesu/prestiżu, nazwij to jak chcesz, chociaż od dawna wiadomo, że pokrycia w cebulionach nie ma to żadnego.

Wiesz, to może wróć do wątków o tablicach alimentacyjnych i poczytaj, jak dziewczyny na wykopie same je krytykowały, tak żebyś daleko nie musiał
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jakbym poznał kobietę 200km ode mnie i powiedziałaby mi, że nie zamierza się przeprowadzać, to nawet bym się z nią nie spotkał, a ten sobie związek wymyślił. Przecież w takim związku i tak jesteś praktycznie singlem xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Posłuchaj. Po pierwsze uspokój się i weź to na zimno, bo mam wrażenie, że myślisz tylko pożądaniem. To dopiero parę miesięcy, a Ty rozważasz rozwalenie swojego dobrego życia. Spotykaj się z nią tak jak teraz i przede wszystkim poznaj ją lepiej, bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że ją znasz po tak krótkim czasie? Parę miesięcy i spotykanie się w weekend to niestety nie jest znajomość dla, której możesz
  • Odpowiedz
Skoro z ust kobiet zarówno w mediach głównego nurtu, jak i na każdej grupie w social mediach, wylewa się tylko i wyłącznie fala nienawiści w stosunku do mężczyzn, to co mam według ciebie robić? Xd

@ka-lol: Nie, to Ty siedzisz w takich miejscach albo zwracasz na to uwagę. Jest ogrom kobiet, które kochają i szanują swoich chłopaków, mężów, ojców, braci, lubią swoich kumpli i kolegów, ale po co mają pisać
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim związki na odległość mają sens tylko pod warunkiem, że w krótkim okresie jest perspektywa, że to przestanie być związek na odległość - a czasem nawet wtedy nie mają sensu
  • Odpowiedz