✨️ Jak poradzić sobie z dystansem w związku?Ⓘ Sprawa wygląda tak. Od paru miesięcy spotykam się z jedną dziewczyną. Ostatnio oficjalnie zostaliśmy parą, lecz problem jest taki, że mamy do siebie prawie 200km. Spotykamy się co weekendy, czasami nawet na 3 dni.
Problem jest taki, że ja u siebie w mieście mam umowę na stałe (ona nie), zarabiam bardzo fajne pieniądze i mam już grupę klientów, a jakbym się wyprowadził, to zarabiałbym jakieś 2-3K mniej i nie wiem czy bym w ogóle tam znalazł pracę. Ona z kolei nie chce się wyprowadzać ze swojego miasta. Oboje mamy też własne mieszkania.
Co robić w takiej sytuacji? Dodam, że przez znajomosci załatwiałbym jej pracę u siebie w mieście
@moll: jak to jest, że takiego chłopa idzie wyczuć od razu, a kobiety cały czas się wkręcają takim babiarzom?
Ale jak wam imponuje pewność siebie i szereg innych rzeczy niemal idealnych, to same sobie jesteście winne. Bo ciekawe gdzie taki Seba Babiarz tą pewność siebie wyćwiczył. Na pewno nie
@ka-lol: widocznie nie idzie wyczuć od razu, albo masz masę naiwniaczek-ratowniczek, co to takiego "zmienią".
Wam za to wystarczy dostępna dziura, w czym jesteście w tym układzie lepsi? A potem płacze, bo jednak w taki czy inny sposób trzeba za wybryki zapłacić. I płaci ogół.
Nie WSZYSCY panowie, ale w kierunku kobiet już leci WY, bo wiadomo, że proceder o którym piszesz uprawiają WSZYSTKIE
Taaaa, dziecko nie ma ojca, odbierz mu też matkę xD gratulacje, geniuszu. Sam się nimi zajmujesz, czy koszty jeszcze bardziej przerzucisz na społeczeństwo
@ka-lol: zacznij w równym stopniu piętnować i mężczyzn i kobiety, to może staniesz się wiarygodny.
I dlaczego mam się do czegokolwiek poczuwać, skoro sama tak nie robię, to raz, a dwa - w momencie kiedy namawiam do wzajemnego poszanowania, bo właśnie na tym (między innymi) jest zbudowany mój związek, ty wyjeżdżasz z wojenkami, przerzucaniem się pretensjami, bo BABY BLA BLA BLA. Zamiast skupić się na tym, co może budować mosty,
@ka-lol: pewnie że może. Tylko - po co? Czy uważasz, że monogamia to powód do wstydu, albo przeciwnie - coś tak szokującego, że nie można stwierdzić "mój mąż był i jest jedynym mężczyzną w moim życiu i nie zamierzam tego stanu rzeczy zmieniać"?
Może zdjęcie aktu ślubu podesłać, wraz ze skanem dowodu osobistego, plus selfi własnej persony z dzisiejszą gazetą i durszlakiem na głowie? xD
Rób tak dalej, z pewnością szczucie na kobiety poprawi sytuację
@moll: Skoro z ust kobiet zarówno w mediach głównego nurtu, jak i na każdej grupie w social mediach, wylewa się tylko i wyłącznie fala nienawiści w stosunku do mężczyzn, to co mam według ciebie robić? Xd
Przypominam że to kobiety płaczą że nie ma w Polsce sensownych mężczyzn, bo mężczyźni nie studiują - równocześnie według dawnych GUS, wciąż zarabiamy więcej, chociaż realnie
Ludzie potrafią się znać latami widując się codziennie i po zamieszkaniu razem wystarczą miesiące by się rozeszli
@Kitku_Karola: mam znajomego co się właśnie oświadczył po 10latach, dopiero zamieszkają razem, w2 roku związku zamieszkali razem to już po 3 miesiącach mieli przerwę w związku ( ͡°͜ʖ͡°)
@ka-lol: podziękuj szkołom koedukacyjnym - mężczyźni niewieścieją, kobiety się maskulinizują ( ͡°͜ʖ͡°) Co do edukacji - tutaj masz problem kulturowy, gdzie studia pozostają "wyznacznikiem" sukcesu/prestiżu, nazwij to jak chcesz, chociaż od dawna wiadomo, że pokrycia w cebulionach nie ma to żadnego.
Wiesz, to może wróć do wątków o tablicach alimentacyjnych i poczytaj, jak dziewczyny na wykopie same je krytykowały, tak żebyś daleko nie musiał
@mirko_anonim: Jakbym poznał kobietę 200km ode mnie i powiedziałaby mi, że nie zamierza się przeprowadzać, to nawet bym się z nią nie spotkał, a ten sobie związek wymyślił. Przecież w takim związku i tak jesteś praktycznie singlem xd
@mirko_anonim: Posłuchaj. Po pierwsze uspokój się i weź to na zimno, bo mam wrażenie, że myślisz tylko pożądaniem. To dopiero parę miesięcy, a Ty rozważasz rozwalenie swojego dobrego życia. Spotykaj się z nią tak jak teraz i przede wszystkim poznaj ją lepiej, bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że ją znasz po tak krótkim czasie? Parę miesięcy i spotykanie się w weekend to niestety nie jest znajomość dla, której możesz
Skoro z ust kobiet zarówno w mediach głównego nurtu, jak i na każdej grupie w social mediach, wylewa się tylko i wyłącznie fala nienawiści w stosunku do mężczyzn, to co mam według ciebie robić? Xd
@ka-lol: Nie, to Ty siedzisz w takich miejscach albo zwracasz na to uwagę. Jest ogrom kobiet, które kochają i szanują swoich chłopaków, mężów, ojców, braci, lubią swoich kumpli i kolegów, ale po co mają pisać
@mirko_anonim związki na odległość mają sens tylko pod warunkiem, że w krótkim okresie jest perspektywa, że to przestanie być związek na odległość - a czasem nawet wtedy nie mają sensu
Sprawa wygląda tak. Od paru miesięcy spotykam się z jedną dziewczyną. Ostatnio oficjalnie zostaliśmy parą, lecz problem jest taki, że mamy do siebie prawie 200km. Spotykamy się co weekendy, czasami nawet na 3 dni.
Problem jest taki, że ja u siebie w mieście mam umowę na stałe (ona nie), zarabiam bardzo fajne pieniądze i mam już grupę klientów, a jakbym się wyprowadził, to zarabiałbym jakieś 2-3K mniej i nie wiem czy bym w ogóle tam znalazł pracę. Ona z kolei nie chce się wyprowadzać ze swojego miasta. Oboje mamy też własne mieszkania.
Co robić w takiej sytuacji? Dodam, że przez znajomosci załatwiałbym jej pracę u siebie w mieście
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@moll: jak to jest, że takiego chłopa idzie wyczuć od razu, a kobiety cały czas się wkręcają takim babiarzom?
Ale jak wam imponuje pewność siebie i szereg innych rzeczy niemal idealnych, to same sobie jesteście winne.
Bo ciekawe gdzie taki Seba Babiarz tą pewność siebie wyćwiczył. Na pewno nie
Wam za to wystarczy dostępna dziura, w czym jesteście w tym układzie lepsi? A potem płacze, bo jednak w taki czy inny sposób trzeba za wybryki zapłacić. I płaci ogół.
Nie WSZYSCY panowie, ale w kierunku kobiet już leci WY, bo wiadomo, że proceder o którym piszesz uprawiają WSZYSTKIE
@moll: piszę tak specjalnie, abyś poczuła jak to jest być wrzucanym do jednego wora ¯\(ツ)/¯
Chcesz coś zmienić na lepsze? Zajmij się krytyką toksycznych kobiety ¯\(ツ)/¯
No bo kto ma je krytykować, ja?
@moll: a znasz znacznie słowa patologia?
@moll: w internecie każdy może być każdym
I dlaczego mam się do czegokolwiek poczuwać, skoro sama tak nie robię, to raz, a dwa - w momencie kiedy namawiam do wzajemnego poszanowania, bo właśnie na tym (między innymi) jest zbudowany mój związek, ty wyjeżdżasz z wojenkami, przerzucaniem się pretensjami, bo BABY BLA BLA BLA. Zamiast skupić się na tym, co może budować mosty,
Może zdjęcie aktu ślubu podesłać, wraz ze skanem dowodu osobistego, plus selfi własnej persony z dzisiejszą gazetą i durszlakiem na głowie? xD
@moll: Skoro z ust kobiet zarówno w mediach głównego nurtu, jak i na każdej grupie w social mediach, wylewa się tylko i wyłącznie fala nienawiści w stosunku do mężczyzn, to co mam według ciebie robić? Xd
Przypominam że to kobiety płaczą że nie ma w Polsce sensownych mężczyzn, bo mężczyźni nie studiują - równocześnie według dawnych GUS, wciąż zarabiamy więcej, chociaż realnie
@moll: tak, poproszę ( ͡º ͜ʖ͡º)
@moll: ile mieliście do siebie km? Spotykaliście się przed związkiem także na odległość?
@Kitku_Karola: mam znajomego co się właśnie oświadczył po 10latach, dopiero zamieszkają razem, w2 roku związku zamieszkali razem to już po 3 miesiącach mieli przerwę w związku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do edukacji - tutaj masz problem kulturowy, gdzie studia pozostają "wyznacznikiem" sukcesu/prestiżu, nazwij to jak chcesz, chociaż od dawna wiadomo, że pokrycia w cebulionach nie ma to żadnego.
Wiesz, to może wróć do wątków o tablicach alimentacyjnych i poczytaj, jak dziewczyny na wykopie same je krytykowały, tak żebyś daleko nie musiał
@moll: przecież większość z nich to #falszywyrozowypasek xd
@ka-lol: Nie, to Ty siedzisz w takich miejscach albo zwracasz na to uwagę. Jest ogrom kobiet, które kochają i szanują swoich chłopaków, mężów, ojców, braci, lubią swoich kumpli i kolegów, ale po co mają pisać