Aktywne Wpisy

Tyrande +278
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +74
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Latem przyszłego roku planuję ślub. Jednak mam jeden ogromny zgrzyt, który dosłownie czuję jak strzał w serce. Moja narzeczona nie planuje zmieniać nazwiska – nawet nie chce podwójnego.
Od początku przygotowań na wszystko się zgadzałem. Wybór sali, muzyka, jedzenia, fotografa, nawet podróż poślubna jest wybrana stricte pod nią. Ona chce ceremonię na plaży, zgadzam się. Chce konkretną muzykę, zgadzam się. Fotograf, jedzenie, podróż poślubna – wszystko po jej myśli.
A ja naprawdę miałem tylko jedną prośbę: żeby przyjęła moje nazwisko. Albo chociaż zrobiła podwójne. To dla mnie ważny gest, symbol jedności i naszej rodziny. Ona pracuje w sklepie odzieżowym, więc zmiana nazwiska w żaden sposób nie wpłynie na jej karierę.
Zaczynam mieć poczucie, że to wszystko jest bardzo jednostronne. Ja się poświęcam, zgadzam na jej wizje, a ona nie jest w stanie ustąpić w jednej jedynej rzeczy, która jest dla mnie naprawdę ważna. Czy to jest fair? Czy ja przesadzam?
Mirabelki, pytanie do Was. Jeśli Wasz facetowi bardzo zależałoby na tym, żebyście przyjęły jego nazwisko, to czy zmieniłybyście zdanie? Czy aż tak mocno jesteście przywiązane do swojego nazwiska, że nie ma opcji?
Bo serio, zaczynam żałować, że aż tak się poświęcałem, skoro teraz widzę, że to działa tylko w jedną stronę. A przecież nie o to chodzi w związku i obawiam się, iż po ślubie może być gorzej.
#zwiazki #slub #rozowepaski #mirabelki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Ale z drugiej strony - niechęć do zmiany o niczym nie świadczy. Może zwyczajnie twoje nazwisko się jej nie podoba? I nie musi być od razu Fiutkowski. Nie ma o co kruszyć kopii i dodatkowo na
@mirko_anonim: to ty zmień swoje, skoro chcesz mieć takie samo.
Problemy pierwszego świata ¯\(ツ)/¯
Dwuczłonowe uważam za niepotrzebną komplikację w momencie, kiedy moje nazwisko nie jest "marką" i zmiana ani trochę by mi nie skomplikowała relacji z klientami/rozpoznawalności na rynku.
Jeszcze zależy jakie masz nazwisko. Znam jeden przypadek, gdzie to mężczyzna przyjął nazwisko żony, ale tam znowu jego było beznadziejne i zmiana na lepsze
Dostałeś właśnie wyjątkowo jaskrawy red flag.
Ja chcę, żeby moja dziewczyna w przyszłości miała podwójne nazwisko. Głównie dlatego, że jest cudzoziemką i to pozwoli jej zachować swoją
Nie widzę tego jako jakiejś mega ważnej rzeczy, a podwójne jest często problematyczne jeśli nazwiska są długie. Nie wpływa to ani na związek, podejście do związku itd. Za to trzeba wymieniać wszystkie dokumenty, co jest upierdliwe.
Z kolei bawi mnie trochę „bo ja się poświęcam z ustaleniami weselnymi”, jakby jest różnica między jedną
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@Altar: XD
jak taki drobny to sobie sam zmieniaj
Nie chciałem mu tego pisać wprost i brutalnie, ale taka baba to do śmietnika. A co do mnie, to jak napisałem wcześniej, nie mam
To spotykaj się z blondynką.
Druga ważna sprawa: to o czym Wy