Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z dystansem w związku?
Sprawa wygląda tak. Od paru miesięcy spotykam się z jedną dziewczyną. Ostatnio oficjalnie zostaliśmy parą, lecz problem jest taki, że mamy do siebie prawie 200km. Spotykamy się co weekendy, czasami nawet na 3 dni.

Problem jest taki, że ja u siebie w mieście mam umowę na stałe (ona nie), zarabiam bardzo fajne pieniądze i mam już grupę klientów, a jakbym się wyprowadził, to zarabiałbym jakieś 2-3K mniej i nie wiem czy bym w ogóle tam znalazł pracę. Ona z kolei nie chce się wyprowadzać ze swojego miasta. Oboje mamy też własne mieszkania.

Co robić w takiej sytuacji? Dodam, że przez znajomosci załatwiałbym jej pracę u siebie w mieście

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie, to Ty siedzisz w takich miejscach albo zwracasz na to uwagę

@choochoomotherfucker: Dosłownie codziennie widzę artykuły w takich mediach, do tego jest masa akcji typu "czego pragną kobiety" - analogicznej dla mężczyzn nie ma. To samo z hasłem "p-----c ma płeć" itp itd.

Mogę przykładów więcej
  • Odpowiedz
Myślałam, że moje poglądy są w porządku, a Ty piszesz, że jest ze mną problem, nie rozumiem xD

@choochoomotherfucker: No dobra, ty jesteś tym wyjątkiem dla którego warto szukać i wstawać codziennie rano ()
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli to krótki okres, zdarza się, normalne w związku.
Jak dłużej, sygnalizuję problem.
Na >5 lat związku mieliśmy dwa razy sytuację, g dy to ciągnęło się "dużo dłużej". Raz była długa gadka na ten temat, powtarzanie, tłumaczenie (podstawowy błąd, nie tłumaczy się tak długo ludziom, bo NIEMAL W KAŻDEJ SYTUACJI albo nie są w stanie cię słuchać albo mają cię w dupie, albo both of them. Lepiej wytłumaczyć, ale
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sprawny-sojusznik-38: Nie przeprowadzaj sie.
Nie popelniaj mojego błędu. Wyprowadziłem sie do miasta dziewczyny chociaż to ja miałem swoje mieszkanie, więcej zarabiałem, miałem stabilna pracę w wąskiej branży, a ona miała dużo łatwiej znalesc prace u mnie niż ja u niej, nie miała żadnej umowy na stałe i zarabiała ulamek tego co ja. Jej jedynym argumentem bylo ze ma blisko rodzinę (15 minut). Ode mnie miałaby jakies 3h. Zwiazek sie rozpadł, a
  • Odpowiedz