Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +46
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
PrzegrywZeWsi +12
Ubrania robocze
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
źródło: Ubranie na 5 pokoleń
Pobierz

Jakie mediacje?! Z kim?! Z trupami?! Życia, które im odebrał, nie posadzi przy stole. To nie kłótnia o granicę działki, tylko morderstwo na drodze. Tak morderstwo. Facet — co wiemy z komputera jego bmw — przez 4 z ostatnich 5 sekund miał gaz wciśnięty do dechy, prędkość ponad 300 km/h i dalej przyspieszał. A jak już ich r----------ł, to nawet nie próbował ich ratować, tylko dzwonił do bogatego tatusia, żeby go ratował z bagna.
I co teraz? Gruby portfelik tatusia na stół i nagle sprawiedliwość ma mięknąć? „Przepraszam, tu macie miliony, zapomnijmy, że zabiłem wasze dziecko”? To jest k---a plucie ludziom w twarz. Kpina z prawa, z ofiar i z całej idei sprawiedliwości.
rzucić od razu jakąś kwotę zmieniającą życie np.
@o__0: A niestety jeśli zarzuty się nie zmienią, to grozi mu do 8lat, co jak wiemy potrafi się zakończyć zawiasami czy jakimś śmiesznym wyrokiem do roku.
@Sophos: ale mediacje są z rodziną i rodzina sie na nie zgodziła
Gdy Meksyku kogoś zabijesz, to negocjujesz z rodziną, że zapłacisz im, ale ta ma stwierdzić przed sądem, że jesteście pogodzeni, że wybaczenie, że ta kara nie musi być wysoka. No to sąd klepie okoliczność łagodząca, niższy wyrok.
W polskich wolnych sądach ma to nie działać? ( ͡°
@Sophos: i przyzwolenie na to by kolejne bananowe dzieci jeździły w ten sposób po ulicach, zagrażając normalnym ludziom, bo przecież jakby coś to zapłacą I temat zniknie "w zawiasach". Dla mnie nie do przyjęcia. To byłoby zmarnowanie całej akcji jaką społeczeństwo zainicjowało by nagłośnić temat, bo przecież nawet policja chciała to zatuszować.
Bo chatgpt lubi dawać te długie myślniki i cudzysłow taki "poprawny", którego nikt przy normalnej pisowni nie używa xD
@murdoc: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
teoretyczna sytuacja rodem z filmów, Twoje dziecko odziedziczyło spadek po dziadku - udziały w firmie, jest niepełnoletnie więc czekacie do 18 lat aby móc z tego skorzystać,
Sprawa będzie zakończona wyrokiem, ale potem sąd, wymierzając karę, może wziać pod uwagę pozytywny wynik przeprowadzonej mediacji (art 53 § 3 kk - wymierzając karę sąd bierze także pod uwagę pozytywne wyniki przeprowadzonej mediacji pomiędzy pokrzywdzonym a sprawcą albo ugodę pomiędzy nimi osiągniętą w postępowaniu przed sądem lub prokuratorem)
Sąd bierze potem w procesie pod uwagę te