Aktywne Wpisy

Twoja_tata +89
21 lat xDDDDDD
źródło: 63027547_4660773_6d35c6fccca0faa7320b1e6e359a54d6_wm
Pobierz
labla +35
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 63027547_4660773_6d35c6fccca0faa7320b1e6e359a54d6_wm
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czytaj - musisz wydzielić w swoim mieszkaniu miejsce w którym będziesz przechowywał puste butelki a potem dymać z tymi butelkami do marketu i tam ktoś ci łaskawie może odda 50 groszy.
Jak ktoś ma dom, garaż, dużo miejsca a na każde zakupy jeździ samochodem - to pewnie po nim spłynie niezauważalnie. Ale ludzie żyjący w mieście, nie posiadający samochodu, robiący zakupy przy okazji, albo nawet starsi ludzie? Nie wspominając o mieszkających w apartamentach 22m2 xD
Mam wrażenie że w tym kraju robi się już wszystko żeby obrzydzić życie przeciętnemu człowiekowi.
#ekologia #systemkaucyjny #wroclaw #warszawa #krakow #gdansk #poznan
źródło: 1000027118
PobierzW jednym z krajów byłem świadkiem jak żul z pełnym śmietnikiem wpadł do lokalnego Lidla i oddawał butelki jedna po drugiej. Nie wiem co gorzej śmierdziało żul czy ten śmietnik XDD
Czekam na takie sceny u nas w kraju XD
Jeszcze nie korzystałem z tych automatów w Polsce. Będą oddawać gotówkę? Czy dostanę paragon i będę musiał grzecznie przy kasie pokazać że należy mi się rabat? XD
@dr_papieros u mnie rodzina 2+2, pijemy tylko wodę butelkowaną (tego syfu z kranu nie da się pić) - lecą zgrzewki mineralnej niegazowanej, Żywca mocny gaz i dla najmłodszego syna 0.5 l źródlana, do tego czasami jakaś cola zero. Co parę tygodni zawozimy do butelkomatu w Lidlu po 40-50 butelek. Wywozimy, jak już dochodzimy do stanu,
Całe szczęście, że się za te pety, butelki po piwie i puszki wzięli, tyle tego leży wszędzie, że przejść się nie da. ( ͡
źródło: a6f49c7f7337e861d7f1ff584a0505c9f39eaf418a0dd212bddd9036ae80f506
Pobierz@dr_papieros: A jak Ci srają do ryja to tez przepuszczasz przez dzbanek filtrujacy i mowisz na około, ze jest ok?
Xddd polaczek wolałby umrzeć niż nie mieć samochodu bez tego jesteś nikim
https://strefabiznesu.pl/zaraz-rusza-system-kaucyjny-branza-alarmuje-butelka-zwrotna-moze-zniknac-z-rynku/ar/c3p2-27913367
@witam12: mam nie używaną piwnicę pełną butelek ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@ArchDelux: w wakacje byłem na Węgrzech i w Austrii i przyjmowalo bez problemu butelki napojów z innych marketów.
Samo mleko na dwie osoby to z 2 butelki tygodniowo, a co dopiero rodzina.
Jak zwykle myślenie nie przychodzi ci łatwo.
@pasta_alla_carbonara: ja pierdle jakie wy macie kompleksy xD Niemzy mają to znaczy że to dobre. Niemcy to też gazowali Żydów xD