Aktywne Wpisy

frugASS +22
23 lvl własnie wbity
Z ciekawosci jakie macie spolki co do ktorych macie wg. waszej subiektywnej opinii pewnosc, że o tej porze za rok beda duzo wyzej? Czekam na polecajki. #gielda
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czytaj - musisz wydzielić w swoim mieszkaniu miejsce w którym będziesz przechowywał puste butelki a potem dymać z tymi butelkami do marketu i tam ktoś ci łaskawie może odda 50 groszy.
Jak ktoś ma dom, garaż, dużo miejsca a na każde zakupy jeździ samochodem - to pewnie po nim spłynie niezauważalnie. Ale ludzie żyjący w mieście, nie posiadający samochodu, robiący zakupy przy okazji, albo nawet starsi ludzie? Nie wspominając o mieszkających w apartamentach 22m2 xD
Mam wrażenie że w tym kraju robi się już wszystko żeby obrzydzić życie przeciętnemu człowiekowi.
#ekologia #systemkaucyjny #wroclaw #warszawa #krakow #gdansk #poznan
źródło: 1000027118
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@dr_papieros butelka Muszynianki dziennie dla jednej osoby, u mnie wyjdzie zatem 14 butelek które muszę gdzieś trzymać i z nimi jechać do marketu żeby odzyskać 7 zł xD
@witam12: Aż tak rzadko robisz zakupy i pijesz tak dużo z plastikowych butelek że musisz wydzielić specjalne miejsce na puste butelki?
@witam12: no to akurat normalne, w Niemczech tez musi byc niezgnieciona i z etykietą. I tak, niemcy trzymaja takie butelki w domu i raz co jakis czas jak im sie pojemnik zapelni to idą i oddają.
źródło: 1000027120
Pobierzᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
A no i warto zaznaczyć, że nic nie musisz - skoro masz aż tak mało miejsca, możesz je po prostu wyrzucać, nikt tego nie sprawdza
Najgorsze w tym systemie
Pełne butelki przywozi mi kurier Frisco albo przynoszę w pakiecie z rączką, jak wyobrażasz sobie zabranie naraz 14 butelek? Xd dodatkowo żeby je zwrócić muszę jechać samochodem do marketu bo w ścisłym centrum nie ma miejsc które je
@OmgLolWtf nie wiem czy zauważyłeś ale świat idzie do przodu i przerzucanie odpowiedzialności na konsumenta (podwójnej bo już musiał z tymi butelkami wrócić do sklepu) nie jest optymalnym rozwiązaniem problemu