Aktywne Wpisy
ATAT-2 +676
POV : jesteś włamywaczem i fanem Donkey Konga i trafiasz do nieba
#heheszki #humorobrazkowy #nostalgia
#heheszki #humorobrazkowy #nostalgia
źródło: temp_file6277864565868864658
Pobierz
Lethen +155
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file6277864565868864658
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: Bez tytułu
Pobierz@Naczelny_Cenzopapista: dlatego dużo bardziej opłaca się zarobić niż niezarobić
@FrasierCrane: ale właśnie belka do 5% to głupie. Bo to powoduje, że ci co mają kapitał szybciej mają go coraz więcej a ci co nie mają spadają. Dlatego masz do 100k
Najwięcej zarobią więc Ci, którzy mają jakieś inside info na temat akcji na giełdzie i będą w stanie zrobić 2-3 krotność w rok oraz Ci którzy inwestują małe kwoty (do 100tyś).
Ja wiem, że zapłacić podatek belki,
@Buka_Buka: Policzyłem i ten próg opłacalności (przy jakiej stopie zwrotu jest taniej
No to nie mogą po prostu zrobić podatek belki od 100k zł?
Po co jakiejś konta i komplikowanie?
No dobrze, to niech zrobią belkę powyżej 100k zł, a
Ewentualnie zwrot podatku po rozliczeniu PITu, ale chcesz czekać rok na realizację części zysku? Mnie się podoba bardziej opcja z kontem bez podatku, od razu realizujesz pełny zysk i możesz go reinwestować.
źródło: images
Pobierz@Naczelny_Cenzopapista: tak, a o co chodzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ludzie przecież zapowiedzieli start na 2026 rok, wiec realnie 2027 to pewnie najwczesniej to sie jeszcze dużo może zmienić
Właśnie o to chodzi, że możesz chcieć inwestować na różne sposoby, na różnych kontach, obligacjach, giełdach itd. A tak będziesz miał tylko jedno konto "państwowe" i będziesz do niego uwiązany. Tak jak z IKE/IKZE, nie masz swobody.
Już wolałbym płacić belkę tak jak płacę, a na koniec roku mieć zwrot.
Może od razu zmieńmy nazwę na Debiland do Strzyżenia Frajerów ( ͡° ʖ̯ ͡°)