Wpis z mikrobloga

Wiecie co jest najlepsze w wykopie? To, że w polskim internecie nie ma absolutnie żadnej lepszej alternatywy dla tego portalu, i bynajmniej nie jest to reklama xD
1) Facebook - największe w internecie skupisko chłopskiego rozumu, mariuszyzmu, foliarstwa, grażynizmu. Stare baby siedzą i komentują politykę i obrazki wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Moderacji zero. Szkoda czasu tam w ogóle zaglądać w 2025.
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery xD
3) Reddit - bańka, gdzie jesteś minusowany gdy nie zgadzasz się z ogólnie przyjętą narracją, jeszcze większa dyktatura moderacji niż tutaj. Niewygodny styl, dużo klikania i rozwijania wątków.
4) X dawniej Twitter - tyle spamu i botów, że Rumun się chowa, tagi działają tylko umownie, nie wiadomo kto z kim dyskutuje - pisząc Tweeta wysyłasz go w kosmos licząc że ktoś to przeczyta. Moderacji zero.
5) Discord - bardziej coś na zasadzie kółka wzajemnej adoracji niż miejsca do jakiejkolwiek dyskusji na poważnie, niewidoczne z zewnątrz
6) Hejto, lurker i inne kopie wykopu - nic ostatecznie nie wypaliło na taką skalę jak pierwotnie zakładano
#wykop #internet #przemyslenia #przemysleniazdupy
Lolenson1888 - Wiecie co jest najlepsze w wykopie? To, że w polskim internecie nie ma...

źródło: temp_file7496270024921333556

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

perm na reddicie za jakieś tłumaczenia? Wiele widziałem i trzeba naprawdę się postarać. Jak już to dostałeś bana na subreddit od jakiegoś zyeba

@open_or_die: Na subreddicie r/polska a jak chciałem mu z drugiego konta wyłtumaczyć,że niesłusznie ban, to dostałem permbana, bo na mnie doniósł do reddita, że drugie konto.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: zgodzę się z jednym - r/Polska to ściek. Dla własnego zdrowia psychicznego, lepiej nie udzielać się i nie czytać postów wrzucanych przez ludzi na tym subreddicie. Zaletą reddita natomiast jest oddanie moderacji poszczególnych kanałów ich użytkownikom. Owszem, jest centralna administracja, ale każdy subreddit kreuje własną subkulturę i własną moderację, więc jak się coś nie podoba, zawsze można poszukać innego, o podobnej tematyce. Tam powstają ich setki na ten sam
  • Odpowiedz
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery xD

@Lolenson1888: Elektroda to teraz poważny biznes poważnego amerykańskiego wydawnictwa AspenCore, widać na tym jakoś zarabiają.
  • Odpowiedz
@djtartini1: no ban w pełni zasłużony po złamaniu kilku punktów regulaminu.

@FrasierCrane wiadomo że wszystko z czym się nie zgadzasz to lewactwo. I na tym możemy zakończyć.
Spróbuj napisać coś na konserwatywnych subredditach, np zeby nie ukrywali listy epsteina. I licz sekundy do bana.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Internet umarł, trafic to od 50% do 75% botów w zależności od miejsca

Gdy Google wprowadziło AI Overwievs klikalność w linki spadła do 1% czyli nie opłaca się już pisać blogów i oryginalnych treści

Niedługo AI będzie się uczyć na podstawie tylko własnych halucynacji
  • Odpowiedz
no ban w pełni zasłużony po złamaniu kilku punktów regulaminu.

@open_or_die: Nie sądzę, żeby zasłużony. Samo stwierdzenie, że bańki informacyjne są złe nie jest nawet w żaden sposób kontrowersyjne, to tylko wydumana opinia, że coś jest z tym nie tak. Tak właśnie działa reddit- obiektywizm jest widziany jako zło, liczy się robienie zamkniętych baniek.
  • Odpowiedz
discord to jest największa zagadka internetu dla mnie, totalnie nie rozumiem popularności i zasad działania, przecież te serwery nie są publicznie dostępne, więc musisz najpierw znać kogoś, kto już na takim jest, on cię musi zaprosić, całość działa na zasadzie czatu, więc niczego tam nie znajdziesz XD to jest dobre jako grupka na studia, ale nie do normalnego używania XD

reddit jest okej jak znajdziesz ciekawe suby, ale widziałem, że też grasują
  • Odpowiedz

@Lolenson1888: te fora to nie jest phpBB ani tym bardziej przeróbka phpBB by Przemo
  • Odpowiedz