Wpis z mikrobloga

Wiecie co jest najlepsze w wykopie? To, że w polskim internecie nie ma absolutnie żadnej lepszej alternatywy dla tego portalu, i bynajmniej nie jest to reklama xD
1) Facebook - największe w internecie skupisko chłopskiego rozumu, mariuszyzmu, foliarstwa, grażynizmu. Stare baby siedzą i komentują politykę i obrazki wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Moderacji zero. Szkoda czasu tam w ogóle zaglądać w 2025.
2) Fora phpBB by Przemo - wszystkie umarły z wyjątkiem... Elektrody i Garsoniery xD
3) Reddit - bańka, gdzie jesteś minusowany gdy nie zgadzasz się z ogólnie przyjętą narracją, jeszcze większa dyktatura moderacji niż tutaj. Niewygodny styl, dużo klikania i rozwijania wątków.
4) X dawniej Twitter - tyle spamu i botów, że Rumun się chowa, tagi działają tylko umownie, nie wiadomo kto z kim dyskutuje - pisząc Tweeta wysyłasz go w kosmos licząc że ktoś to przeczyta. Moderacji zero.
5) Discord - bardziej coś na zasadzie kółka wzajemnej adoracji niż miejsca do jakiejkolwiek dyskusji na poważnie, niewidoczne z zewnątrz
6) Hejto, lurker i inne kopie wykopu - nic ostatecznie nie wypaliło na taką skalę jak pierwotnie zakładano
#wykop #internet #przemyslenia #przemysleniazdupy
Lolenson1888 - Wiecie co jest najlepsze w wykopie? To, że w polskim internecie nie ma...

źródło: temp_file7496270024921333556

Pobierz
  • 178
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: Internet jest martwy, kilka osób krzyczących w pustkę treści wygenerowanej przez boty aby inne boty komentowały.
W którym miejscu masz jeszcze pewność kto jest człowiekiem a kto nie?
Starsi się łapią na ai, wiek pracujący w większości zrozumiał że nie ma sensu próbować przekonywać "internetowych ludzi" do czegokolwiek. Bezmózgi kupią cokolwiek poleci "znana twarz" na insta, młodzież bawi się w swoim gronie lub przejada czas w samotności. Statystyki sprzedaży/grania
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: idź z tym k---a polskim redditem. Spróbowałem. Drugiego dnia napisałem post krytykujący partię razem. Ban na 2 dni. Spytałem za co ban. Dostałem perma za to, że pytam xD
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: A p---------e... siedze wszedzie:
- X
- Reddit
- Wykop
- Fora phpByPrzemo hobbystyczne

Wszedzie spoko, jestem odwiecznym piwniczakiem nawet na wykopie mam konto 17 lat wiec
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua bez kitu, te AI profile promujące onlyflansa i debile przyklejający posty 1:1 dla budowania zaangażowania/komentarzy/kontrowersji to rak tej platformy a na Twitterze tego syfu nie ma.

Z założenia Threads miał promować właśnie wartościowe, angażujące dyskusje, widać że wartość postów i ich scoring ocenia LLM pod podobnym kątem.

No ale ludzie zaczęli rozgrywać ten algorytm i z organicznych dyskusji zrobił się bociarski syf
  • Odpowiedz
A na wykopie wszyscy jesteśmy w jednym worze i sobie trza radzić xD

@krucjan: ta, codziennie 20 tagów na czarno, w co drugim wpisie ktoś bredzi o jakimś żydzie z korbą, między 4, a 7 rano oglądasz jakieś b--m, g---o czy inną patologię, przegrywy nie tagują, zielonki postują tylko hasztagi.

A żeby się dowiedzieć coś o świecie bez manipulacji to już zaczyna być ciężko.

Reddit też ma zakładkę że wszystkim
  • Odpowiedz
@open_or_die jak dodajesz 20 tagów dziennie na czarną to faktycznie wykop może być dla ciebie gorszym miejscem, ale to wynika z tego, że ty właśnie wolisz być w tych redditowych bańkach najwidoczniej
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua wystarczyło by wzmocnić weryfikację przeciw botom i treściami AI i dodać shadowbany za przeklejanie postów, ale co ja się tam znam, jak ludzie pobierający milionowe pensje doprowadzili tą platformę tak szybko do poziomu ścieku po dość dobrym starcie i nic z tym nie robią xD
  • Odpowiedz
@wooster dokladnie tak to dziala. ja sobie korzystam z subreditow jak potrzebuje sie dowiedziec jak zaktualizowac tv hisense konkretnie, jaka bron najlepsza w division, ktora maszynka do kawy jest spoko itp. kazda informacje sprawdzam na innej stronie.
  • Odpowiedz
@open_or_die no na reddicie nie musisz dodawać bo tam z automatu dodadzą za ciebie, bo takie treści szybciej spadną jak zostaną dodane xD czyli tak jak mówię, po prostu lubisz Reddit, ja lubię wykop, właśnie za to za co ty go nie lubisz.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Nie podoba Ci się r/Polska czy r/polityka to idziesz na dziesiątki innych tagów gdzie możesz się zamknąć w swojej bańce.

Wrażenie lizania się po jajkach libków mają tylko ci co pracują na etacie dla balonowego czy giertycha.

Wykop jest martwy, po za botami, bajtami, przegrywami i polityką nic już się tutaj nie dzieje.

@open_or_die no jeśli jesteś neuropkiem, to pewnie tak jest. Na reddicie możesz sobie wybrać, czy być na tagu
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: żadno miejsce nie przetrwa długo w dobrym stanie mając gigantyczną liczbę użytkowników, z całego przekroju społeczeństwa. Dlatego małe, rozproszone portale mają najwięcej sensu.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 Wykop to też szambo. Ten serwis da się przeglądać pod warunkiem, że połowę tagów wrzucisz na czarno. Nie oznacza to, że nie zgadzam się z punktami, które rozpisałeś. Przynajmniej częściowo.

Jeszcze przed tą pamiętną aktualizacją nie było tutaj tak źle, ale po niej? Masowy odpływ użytkowników, większy zalew politycznych botów klepiących te same formułki do znudzenia, wszechobecność przegrywów, którzy wylewają swoje frustracje za niepowodzenia życiowe, których doznali. Nie zapominajmy też
  • Odpowiedz