Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +37
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
Chicoxxx66 +95
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Większość zcarnej legendy o linux chyba pochodzi niestety od entuzjastów linuxa arch, który faktycznie jest dla pasjonatów, gdzie wszystko musisz załatwić w konsoli, ale taki mint, debian, czy fedora to wszystko klikasz kursorem jak w windows.
W dodtaku jak wybierazesz np lekkie środowisko graficzne to nawet z małą ilością ram system chodzi jak strzała, podczas gdy niejeden komp z 16/32 gb ram z Windows potrafi zamulać już po pół roku, bez ściągniętych wirusów.
Zgodzę się, że jeszcze 10 lat temu linux faktycznie nadawał się tylko do odpalenia przeglądarki, ale teraz nawet z grami jest na nim mniejszy problem niż np na windows.
#linux #linuxmasterrace #windows #technologia #informatyka #systemyoperacyjne
źródło: xfce-pandora-arc-theme
PobierzZnalazłem pull requesta, który to poprawiał i po przebudowaniu sterownika zaczeło działać zarówno na Linuxie jak i na Windowsie. Przy dual boocie wcześniej wyciągałem i wkładałem ponownie ten nano wifi adapter jak przechodziłem z Windowsa na Ubuntu bo przestawało wtedy działać xd
Działało to wszystko do momentu aż się zupdatował kernel, więc później miałem pozostawioną
windows fajny i stabilny i nie trzeba przy nim nic robić dopóki wymuszona aktualizacja nie r------e systemu. Boję się tego gówna aktualizować bo za każdym razem coś się psuje
- ustawienia popsuje i trzeba na nowo się bawić
- doda
@Niebadzksieciem: Ktoś stworzył, a Ty chcesz tylko pomacać jak u siebie ;D
Ja tam zawsze jak przychodzę w gości to przestawiam meble tak jak są u mnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@camelinthejungle: kompletnie NIC ale linuksiarze to taka sekta, ze beda przekonywac ze wszysrko super, miodzio, a w ogole to kto uzywa jeszcze Windowsa w 2025
@mvmxks: zapytałeś o tool gnu i uwaga, zdziwienie, że żeby go używać na innym OSie potrzebujesz jakiejś ekstra warstwy xD równie dobrze ktoś możę wyskoczyć, że linux jest c-----y bo potrzebuje wine/protona, żeby odpalić putty'ego xD tworzysz chochoła i go bohatersko zaorałeś. teraz odpal msvc
@ssauczo_pauczo: a Czytałeś zdanie wcześniej? Co z tego że jest wygodniej, jeśli nikt inny nie wykorzystuje kierownicy do regulacji gazu, ani skrzyni biegów do zmiany kierunku jazdy? Jednak "interfejs" w samochodach jest ujednolicony z pewnego powodu. Chociażby po to by w miarę bezproblemowo używać różnych samochodów należących do różnych
@ssauczo_pauczo: no tak, bo na linuxie to się nigdy nie wydarzyło a wszystkie wątki które opisują ludźmi z takimi problemami na forach pomocy technicznej prawie każdej dystrybucji (od Ubuntu po archa i gentoo) to prowokacje :)
@Niebadzksieciem: Źle rozumiesz. Niewygodnie jeździ się po lewej stronie mając samochód przystosowany do ruchu prawostronnego.