@Chicoxxx66: ciesz się, że dzięki tej uldze zaoszczędziłeś mnóstwo kasy. To inne roczniki zostały wydymane, bo nikt im przecież nie zwróci podatku od dochodów osiągniętych dawniej, przed 26. rokiem życia.
@Chicoxxx66: wg mnie pis zrobił najwiecej dla dobra dla młodych ludzi. Bo w Twojej sytuacji wejście w podatki boli o wiele mocniej aniżeli jak nei bylo tej ulgi ( ͡°͜ʖ͡°) Teraz razem głosujmy na konfe aby nie bylo podatków ( ͡°͜ʖ͡°)
@Chicoxxx66: teraz pomyśl, to co @goferek napisał i dodaj do tego to, że też rodzicom starszych roczników nikt nie wyrównał świadczeń typu 500+, na które, skoro masz 26 lat, też się załapałeś, bo zaczęto je dawać w 2016 roku. To nie ty tu masz bolesną sytuację. Okradziono to starsze roczniki ¯\(ツ)/¯
wg mnie pis zrobił najwiecej dla dobra dla młodych ludzi. Bo w Twojej sytuacji wejście w podatki boli o wiele mocniej aniżeli jak nei bylo tej ulgi ( ͡°͜ʖ͡°)
@Rudz1elec: dokładnie, wątpię aby to było celem, ale przy okazji bardzo ładnie uświadamia takie podstawowe sprawy.
@Chicoxxx66: mozesz uzywac ikze do zmniejszania opodatkowania. A jesli wpłacasz cos charetstywanie to rob to oficjalnymi kanałami. Też można odliczyć os podatku.
jeśli masz jakiegoś znajomego razemitę, to możesz go o to spytać - prawdopodobnie nadal rzucają propagandą, że powinieneś się z tego CIESZYĆ, bo jesteś uprzywilejowany, zarabiasz i tak dużo, a przynajmniej wspierasz państwo
@xetrov: Ja zarabiam raczej dużo i się zgadzam. Chętnie bym płacił np. więcej o 2k w podatkach jeśli bym wiedział, że ludzie na minimalnej dostaną dzięki temu np. więcej o 200 zł na konto. Niestety, najbardziej przeciwni
Teraz razem głosujmy na konfe aby nie bylo podatków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chociaż mam pit - 2 i rozliczanie z żoną więc ujdzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzniektórzy wpadają w 2 próg podatkowy po styczniowej wypłacie
@Rudz1elec: dokładnie, wątpię aby to było celem, ale przy okazji bardzo ładnie uświadamia takie podstawowe sprawy.
A jesli wpłacasz cos charetstywanie to rob to oficjalnymi kanałami. Też można odliczyć os podatku.
Szczególnie poczujesz ulgę w II progu ;)
@xetrov: Ja zarabiam raczej dużo i się zgadzam. Chętnie bym płacił np. więcej o 2k w podatkach jeśli bym wiedział, że ludzie na minimalnej dostaną dzięki temu np. więcej o 200 zł na konto. Niestety, najbardziej przeciwni
Komentarz usunięty przez autora