Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +5
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 67.8% (576)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 32.2% (273)
hyperlink +10

Teraz jak wstaję 5 rano i żeby nie jeść śniadania w ciszy to włączam radio, a tam samo polskie disco polo dla gimbusów. Jakby tego było mało teraz jeszcze chcą podwyższyć podatki na elektronikę żeby dogodzić polskim 'artystom' XD
#zalesie #oswiadczeniezdupy #gorzkiezale
Ale spoko rzad d---------l nam nowey podatek do urzadzen elektrycznych, wiec pewnie lepiej oplacani artysci beda lepsze rzeczy tworzyc, prawda?
Prawda?
(-‸ლ)
@wstanczyk: ok, coś źle zapamiętałem, pis chciał zwiększyć udział polskiej muzyki do 50/80% dzień/noc, ale ta ustawa nie weszła
https://www.prawo.pl/prawo/monopol-na-polska-muzyke-w-radiu,513348.html
źródło: 1
Pobierz@prostymirek: Dobre niekonieczne, za to będzie bardzo smaczne albo niejadalne. Zupełnie inaczej niż na przykład w UK gdzie jak coś jest smaczne to człowiek jest bardziej zaskoczony niż zadowolony.