Aktywne Wpisy

frugASS +6
NAPISZ LICZBE Z PRZEDZIAŁU OD 1 DO 1000!!!! SZYBKO!!!!!!
Jednaodpowiedz2 +48
#rolnikszukazony Czemu, ach czemu Baśka nie usunie sobie tego parcha z nosa? To tylko włókniak, ze 2 sesje wymrażania albo elektrokoagulacji i może zostanie tylko jakaś mikro blizna. Bez parcha i przy -20 kg to by była śliczna, przemiła i ciepła babeczka, do której ustawiałyby się kolejki leganckich kawalierów.

Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z tego opłacamy czynsz, rachunki, jedzenie, jakieś wyjścia wspólne na miasto itp. A resztę wypłaty każdy ma na swoim koncie i robi z tym co chce.
Wydawało mi się to bardzo sprawiedliwe, ale zaczynam mieć wątpliwości. Jemu udaje się odkładać co miesiąc po 2000 zł, mi nie zostaje nic. Z jednej strony, przemawia do mnie fakt, że on zarabia więcej, bo więcej i ciężej pracuje niż ja, w związku z czym może więcej oszczędzać. Z drugiej strony, ja mam na sobie więcej obowiązków i odpowiedzialności i też więcej wydatków tych osobistych.
Przez kilka miesięcy robiliśmy tak, że wpłacaliśmy oboje na konto procentowo od naszej wypłaty. Czułam się wtedy trochę bardziej odciążona i stabilna, mogłam sobie pozwolić na to, żeby oszczędzać na czarną godzinę. Zrezygnowaliśmy z tego, bo nasze wypłaty były bardzo różne i czasami nie starczało nam kasy, ale teraz myślę czy by do tego nie wrócić tylko zwiększyć procent.
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pieniadze #pracbaza
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
Macie ponad 10K na rękę i nie płacicie za mieszkanie, nie wiem jakim cudem może brakować kasy.
zarabiasz 4K i nie płacisz na mieszkanie, na co wydajesz pieniądze że nie możesz odłożyć?
Mam takich znajomych gdzie zarabiamy tyle samo , mieszkamy w mieszkaniach obok i mi zostaje, a oni ciągle marudzą na brak kasy i jadą na pożyczkach.
źródło: image
PobierzPaliwo i utrzymanie samochodu to zalezy ile jeździsz, ale można dopasować sobie taki samochód aby wydawać jak najmniej nie rezygnując z komfortu. prezenty? co miesiąc kupujesz prezenty? dla mnie totalny wtf, jest i wiele związków gdzie ludzie w ogóle dogadują się aby żadnych prezentów nie było nawet na urodziny czy święta.
Mam malutkie auto, mało pali, ale to nie znaczy, że nie wiążą się z nim wydatki.
Spoko, ale to że auto jest małe nie znaczy że jest najtańsze w utrzymaniu ;)
po prostu nie rozumiem, dlatego pytam o tą terapię. Ja to nawet na miejscu faceta bym się wkurzył że chodzisz na terapię i miałbym z tym problem, bo od tego jest też związek aby się wspierać i być
Komentarz usunięty przez moderatora
@JaX92: skąd taki wniosek wyciągnąłeś xd jeszcze wyzywasz gościówę bez powodu.
@KorpoRozowa
W ten deseń, ok, trochę już mi to rzuciło światła. Ale też nie starajcie się traktować tego jako rzecz niezbędną, że sami nie dacie sobie rady, chodzi o to aby nie być zależnym od tego co
@goferek: slyszales o nierownosciach płacowych? ;)