Wpis z mikrobloga

Sie dowiedziałem, ze jakis temu zmarl ojciec, ktory mnie porzucil jak mialem okolo 2 lata.
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.

Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka mniej.
#rodzicielstwo #rodzice #rodzina #przemyslenia
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przykro mi ale wrzucanie każdego mężczyzny do jednego wora to chyba za daleki wniosek

@ojsak: Nie mialem zamiaru wrzucac do jednego wora wszystkich mezczyzn. Probowalem tylko zwrocic uwage, ze ludzie rzucaja sie do obrony kogos tylko dlatego ze jest facetem, a tak byc nie powinno bo ludzie sa rozni - mezczyzni sa dobrzy, gorsi i zli, kobiety sa dobre, gorsze i złe, a bronienie w ciemno to glupota.
  • Odpowiedz
ale Ty głupi jesteś, zły człowiek bo nie płacił alimentów? To jak nazwiesz Stalina?

@FelonTusk: ale ty głupi jesteś, zła kobieta bo zdradziła cię z twoim kolegą? To jak nazwiesz Stalina?
  • Odpowiedz
@ThinAspireWine: u mnie bardzo podobna historia, z tym że mój jeszcze żyje i tylko czekać aż złoży pozew o alimenty.
Ale całe szczęście nie płacił gdy trzeba było, wszystko szło z funduszu alimentacyjnego więc szanse na to ma praktycznie zerowe (konsultowałem to z dwoma radcami prawnymi).
Czujesz swego rodzaju ulgę?
  • Odpowiedz
@ChciwyMaslak: dobrze, że nie jesteś kobietą to już w ogóle zamiast spalić na stosie Ciebie razem z matką to by kazał przykuć do skały i zostawić na śmierć albo coś jeszcze gorszego.
  • Odpowiedz
Czujesz swego rodzaju ulgę

@samrtv: Tak. Nie cieszę sie, ale jest to pewna ulga.

Lepiej powiedz czym tak ojca w-------s że nie mógł znieść kontaktu z tobą łobuziaku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ROCKNROLLLA: Podobno chcial corke a tu ch*j ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@ThinAspireWine kurde miałem podobnie. Tez pozew o uchylenie obowiązku alimentacyjnego na 18ke. Co roku trzeba było do komornika dostarczać zaświadczenie o nauce. Po dziś dzień na wielotysięczne zadłużenie, ale siedzi głównie gdzieś w Hiszpanii, gdzie na czarno kursy żeglarskie prowadzi, aby go państwo nie mogło za to ścigać.

Jak skończyłem studia to złożyłem info o zrzeczeniu się długu na moją rzecz. Było to jakieś 12k w 2008r. Nie dla niego, tylko
  • Odpowiedz
@ThinAspireWine: też jestem dzieckiem wyrodnego rodzica i też jestem o wszystko oskarżana łącznie z początkiem jej choroby psychicznej który miał miejsce 20 lat przed moim urodzeniem. Nie przejmuj się chłopie, wielu szczęśliwych ludzi ma normalnych rodziców i nie wyobrażają sobie po prostu jak może "ukochana mamusia" "ukochany tatuś" robić krzywdę dziecku, racjonalizują to sobie na swój ograniczony sposób. Trzymaj się i odetchnij w końcu spokojnie, ja też mam spokój już
  • Odpowiedz
Trzymaj się i odetchnij w końcu spokojnie, ja też mam spokój już ponad 3 lata

@BedVibes: Dziękuję, a jednocześnie współczuję przeszłości i cieszę się że u Ciebie idzie w dobą stronę (na ile sie da po takich przezyciach). .
  • Odpowiedz
Rozumiem że porzucenie nie jest fajne, ale jednak podarował Ci dar życia. Gdyby nie on to by cię nie było na tym świecie. Znasz coś bardziej wartościowego niż życie? Więc trochę ochłoń, znajdź jego grób, pojedź, pomódl się i mu przebacz. Może wtedy poczujesz się lepiej.

@przypadkowy-przypadek: XDDDDD

Znasz coś bardziej wartościowego niż
  • Odpowiedz
Ale w wykopowym swiecie mezczyzni to sa cudowne anioly, ktorym zalezy na rodzinie i zawsze chca dobrze xD

Zalosni jestescie.

@ThinAspireWine: to piszą ludzie, których ojcowie na prośbę matek jeszcze nie w------i z piwnic mimo podwójnej pełnoletności i nadal ich utrzymują a najchętniej to by do wora wsadzili i z worem do jeziora.
  • Odpowiedz