Wpis z mikrobloga

Sie dowiedziałem, ze jakis temu zmarl ojciec, ktory mnie porzucil jak mialem okolo 2 lata.
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.

Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka mniej.
#rodzicielstwo #rodzice #rodzina #przemyslenia
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy ty, kolega @Bordomir i wszyscy co was plusują jesteśmy socjopatami którzy nie rozumieją jak powinna wyglądać komunikacja międzyludzka czy jesteście jedynie analfabetami i nie doczytaliście że ciotka odrzuciła spadek nikomu nic o tym nie mówiąc?

@enzojabol: jakby wam powiedziała to nadal musielibyście jeździć po notariuszach i odrzucać, a napisałeś że o to byliście wkurzeni
  • Odpowiedz
@Miecz12: to nie do końca tak działa. Jeżeli był jakiś majątek i długi to długi do wysokości majątku, ale wierzyciele mogą domagać się splaty z majątku osobistego spadkobiercy bo np łatwiej to spieniężyć.
Dodatkowo trzeba się pieprzyć ze spisem inwentarza
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister

Nikt OP-a nie zapytał o zdanie, czy chce żyć. Został postawiony przed faktem dokonanym i musi znosić nie tylko cud życia, ale też jego złe strony.

Cud życia? XD
Właściwości rzeczywistości są tylko i wyłącznie szkodliwe dla czujacych organizmów żywych między innymi ze względu na konieczność zaspokajania zbędnie narzuconych potrzeb.
  • Odpowiedz
Ale w wykopowym swiecie mezczyzni to sa cudowne anioly, ktorym zalezy na rodzinie i zawsze chca dobrze xD

Zalosni jestescie.

@ThinAspireWine: Po co interpolujesz doświadczenia ze swoim ojcem na wszystkich mężczyzn? Powinnaś tak samo podejść do swojej matki: kobiety to są cudowne anioły i z tej dobroci rozkładają nogi przed najgorszymi patałachami.
  • Odpowiedz
nie bardzo rozumiem dlaczego facet ma byc obciazany poprzednim zyciem.

@wolepiwo: Równie dobrze można tak gadać o mordercy, który zabił kogoś z zimną krwią, następnie uciekł do innego kraju by rozpocząć "nowe życie", a tu nagle jakieś dokumenty o ekstradycję itd.? Czemu facet w takiej sytuacji ma być obciazony poprzednim zyciem?

No niestety, nie zyjemy na dzikim zachodzie, gdzie dzieciaka mozna utopić w rzece bez zadnych konsekwencji i nikt sie
  • Odpowiedz
A sąd jak to sąd. Dał opiekę niepracującej osobie

@bakafaka: Moja mama prscowala od 16-17 roku zycia (zawodówka). I przepracowala okolo 45 lat w zyciu (przeszla na emeryture okolo 61 roku zycia).

Jak zwykle nietrafione teorie z du....
Są dobrzy mezczyzni i zli, dobre kobiety i złe.
Bronienie kogos tylko dlatego ze jest facetem/kobietą jest chore, i podpada pod zaburzenia psychiczne.
  • Odpowiedz
Po co interpolujesz doświadczenia ze swoim ojcem na wszystkich mężczyzn

@NieMogeSieZarejestrowac: Znow to samo oskarzenie. Przeciez ja nie interpoluje na wszystkich mezczyzn tylko na chore teorie wykopkow, ze jak facet to trzeba go bronić i na pewno nie jego wina.
  • Odpowiedz
nie chciał, żeby alimenty szły do twojej starej, od której odszedł zapewne nie bez powodu

@zagubionychromosom: Pewnie ze 200-300 zl przebimbala by na glupoty jak nowa kurtka dla dziecka zamiast nosic ta co mi jakas obce pomocne osoby dawały.
Lepiej rzucic prace zeby dzieci mialy skrajną biede, jeszcze by przembibali ten majatek w postaci 200 zl na glupoty xD
  • Odpowiedz
@ThinAspireWine: zastanawiam się jak ja zareaguję na śmierć ojca. U mnie podobna sytuacja, ojciec nie płacił alimentów, zostawił mamę z długami. Ogólnie ło trochę kontaktu ale okazał się zjebem strasznym i odcięłam kontakt. Od czasu do czasu wydzwaniał pisał smsy, w końcu nie wiem skąd wziął adres (chyba od babci, z którą też urwałam kontakt) i naszedł mnie w mieszkaniu. Potem tydzień przed moim weselem na które go nie zapraszałam
  • Odpowiedz
Aż chce się powiedzieć, co twoja matka w nim widziała, że zdecydowała się na ślub i dziecko

@Desire22: 2 dzieci.
Pytalem wiele razy.
Zawsze troche inaczej mowila, ale podsumowujac to bym powiedzial,
  • Odpowiedz
może się to różnic od wersji którą sprzedała ci mamusia

@concierge: Mamusia mi nie sprzedawala zadnej wersji. M.in. zawiozla mnie zebym mu osobiscie wreczyl zaproszenie na komunię. On nie przyszedl. Matka w kacie na komunii plakala. Nie wiedzialem czemu, a goscie mi wmowili ze cos mi soe przewifzialo (choc czesc z nich tez widziała).
Dopiero jak doroslem zaczalem zadawac pytania.
  • Odpowiedz