Wpis z mikrobloga

Sie dowiedziałem, ze jakis temu zmarl ojciec, ktory mnie porzucil jak mialem okolo 2 lata.
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.

Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka mniej.
#rodzicielstwo #rodzice #rodzina #przemyslenia
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale w wykopowym swiecie mezczyzni to sa cudowne anioly, ktorym zalezy na rodzinie i zawsze chca dobrze xD

Zalosni jestescie.

@ThinAspireWine: aha, i dlatego zalozyles sobie konto na umierającym już wykopie żeby napisać to xD

Idz na reddit tam ci lache bedą trzaskać za te opowiesci, o ile są prawdziwe
  • Odpowiedz
@Myslovitz: Chyba z 10 komentarzy na mnie padlo, ze obrazam wszystkich mezczyzn, a ja na prawde tam nie widze nawet jednego slowa ataku na mezczyzn, ani nawet pół.

Stwierdzenie ze mezczyzni sa rozni i nie zawsze sa aniolami to nie jest atak. Jak ktos to odbiera jako atak na wszystkich mezczyzn to to nie jest normalne i przypomina to zaburzenia skrajnych feministek, tylko one atakuja kogos za plec a nie
  • Odpowiedz
@Limonene czyli nie rozumiesz jak powinna wyglądać komunikacja międzyludzka. No cóż, współczuję. Ale ci podpowiem, powinna wyglądać tak:

„Słuchajcie, jest taka sutuacja - ja ten spadek muszę odrzucić a to oznacza że wy też będziecie musieli to zrobić, tak wam radzę bo tam jest masa długów. Przepraszam za kłopot”

Tak to powinno wyglądać ale socjopaci tego nie wyczują.
  • Odpowiedz
@enzojabol: no ja nie przeczę że tak to powinno wyglądać (oprócz tego "przepraszam za kłopot", czemu miałaby ich przepraszać za to?), ale typek dosłownie napisał, że byli w-------i bo musieli latać, załatwiać i płacić. A przecież jakby ciotka im powiedziała to nadal musieliby latać, załatwiać i płacić.
  • Odpowiedz
@ThinAspireWine: Ogarnij jaki miał majątek i ze spadku weź to co Twoje to możesz zrobić nawet teraz. Masz prawo do zachowku no i jak były alimenty i nie płacił to ma dług. Jak ktoś przyjął spadek to ma dług wobec Ciebie.
  • Odpowiedz