Wpis z mikrobloga

Sie dowiedziałem, ze jakis temu zmarl ojciec, ktory mnie porzucil jak mialem okolo 2 lata.
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.

Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka mniej.
#rodzicielstwo #rodzice #rodzina #przemyslenia
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ThinAspireWine

Mialem 18 lat podal mnie do sadu, mogl zażądać wniosku o ustalenie ojcostwa,

To tak nie działa
Skoro miał zasadzone alimenty to znaczy że poświadczył ojcostwo zapewne przed lub po twoim urodzeniu. Gdyby nie był twoim ojcem formalnie to nie należałyby ci się od niego żadne alimenty. O żadne poswiadczania ojcostwa nikt z was nie mógłby składać bo to zostało już poświadczone dawno temu i jest niezrzekalne
  • Odpowiedz
  • 0
@ThinAspireWine to jak to? Twoj ojciec nie byl tym przezajebistym, chadem, samcem alfa co to kobity mu same na kij wskakuja? Przeciez tu powinny byc same komentarze kobiet w stylu: "natura"
  • Odpowiedz
@ThinAspireWine: W życiu ci przez głowe nie przeszło że to ty i twoja matka mogliście chłopu życie zrujnować? Tak to przeważnie wygląda przez humory i odpały bab, później ofiara oprócz chłopa to właśnie ty czyli dziecko
  • Odpowiedz