Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@synadama: pamiętaj jeszcze w 2014stym w takiej były drzwi zaryglowany przed konduktorem z oknami otwartymi i każdy tam palił xd trasa Warszawa-Poznań

@grek_zorba: w 2007 mozna jeszcze bylo sobie jechac kiblem w otwartych drzwiach czilujac na schodkach, z 5 palaczami za plecami.
teraz wszystko poplombowane xD
  • Odpowiedz
@synadama: wchodziło się rano do pociągu, za oknem ciemno, wszystkie świetlówki powykręcane i tylko czerwone kółka z papierosów w kanarówie było widać. 15-20 lat temu takie gnoje jak ja rzadko tam jeździły, zwłaszcza wieczorami. Tam bardziej przebywali typy po 40-50 lat, wszyscy się znali i witali, od dymu papieresowego aż gęsto, pstrykały puszki z piwem na imieniny flaszka krążyła, otwierali sobie te drzwi służbowe z ręczną klamką, konduktor nawet nie
  • Odpowiedz
  • 11
@19karol90 U mnie łezki nie zobaczysz - patologia straszna. Dzisiaj też regularnie jakiś patus odpali fajkę w piątkowy wieczór w przedziale SKM i myśli że jak otworzy okno to będzie w porządku. Nawet w nowych Impulsach jakoś kretyn zapali w WC. Nienawidzę palaczy i pijaków - tfu.
  • Odpowiedz
@synadama pamiętam jak kiedyś jechałem z Tczewa do Gdańska o 5 rano i o mój borze niczego nieświadomy wszedłem do ostatniego wagonu picrel. Wsiadłem pierwszy i byłem sam ale po chwili zwaliło się 15 chłopa w ciuchach roboczych, każdy z fajką w ryju. Maszynista nie zdążył jeszcze przekręcić kluczyka w stacyjce a weseli jegomoście już kończyli zerować pierwsze piwko. Generalnie mimo początkowego strachu panowie okazali się bardzo przyjaznym towarzystwem, jeden nawet
  • Odpowiedz