Wpis z mikrobloga

"By 2030, depression is projected to be the leading cause of disability and mortality globally. This is due to a combination of premature deaths and years lived with disabilities."

#antynatalizm #psychologia #depresja
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 147
@Skallagrimsson z obrazkiem się nie zgadzam bo ateizm nic nikomu nie obiecywał (w ogole co za statement z p---y)
Statystyki po prawej też można sobie interpretować jak się chce, może to brak religii a może efekt grania w gry komputerowe ¯_(ツ)_/¯
Natomiast to co piszesz brzmi jak nasz kochany kapitalizm. Czyli konsumowanie dóbr, praca, konsumpcja, praca. I niby to ma nam zapewnić szczęście radość i satysfakcję. Miejsca na sztukę, duchowość, rozwijanie
  • Odpowiedz
@szzzzzz: jeah super dalej miejmy wyjbane w ludzi którzy potrzebują pomocy i wyzywajmy od wariatów i wyrzucajmy na margines społeczny odbierajmy im pracę żeby się zabili, ale czemu krwa antynaltalizm wtf
  • Odpowiedz
@szzzzzz: Nic zaskakującego - rosnąca presja, coraz częstsza izolacja społeczna, a do tego piętrzące się kryzysy: klimatyczny, geopolityczny, demograficzny.

Technologia brutalnie obnażyła naturę świata. Nigdy wcześniej nie mieliśmy tak szybkiego i pełnego dostępu do informacji - widzimy w czasie rzeczywistym konflikty, katastrofy, korupcję i hipokryzję elit. Trudno zachować optymizm, gdy codziennie jesteśmy bombardowani dowodami na to, jak chaotyczna, niesprawiedliwa i bezwzględna jest rzeczywistość. W rezultacie zamiast czuć się bardziej szczęśliwi
  • Odpowiedz
@Skallagrimsson: ciężko powiedzieć, czy to wina ateizmu, szczepionek, rozwoju social media czy szybszego kiełkowania wrzosów
w skrócie w dupę sobie wsadź to dobieranie statystyk pod tezę
  • Odpowiedz
@szzzzzz: Ja mam lekarstwo dal tych osób. 10mln na koncie i depresja znika. Zanim ktoś powie ze "o a znani aktorzy czy piosenkarze maja tyle kasy a tez maja depresje" to już spieszę z wyjaśnieniem ze tam pierwsze skrzynce grają n-------i i a-----l.
  • Odpowiedz
@Skallagrimsson: Ehhh gdyby tylko nie ten ateizm, wystarczyłoby żeby każdy chodził do kościoła i się modlił to nie byłoby depresji i problemów, świat byłby doskonały, niestety ateizm wszystko zrujnował.
  • Odpowiedz
Ale się tu gimboateistów nazlatywało ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko nie zapomnijcie wziąć swojej pigułki na szczęście.
Fakt: osoby wierzące są szczęśliwsze i żyją dłużej niż osoby niewierzące.
Test: spytajcie pierwszego napotkanego ateistę czy jego życie jest bezcelowe i ma jakikolwiek sens. Potem spytajcie o to osobę wierzącą (bez znaczenia jakiej jest wiary).
Z Bogiem.
  • Odpowiedz
@Skallagrimsson: Bzdura każdy kto pracował we FR, NL wie że ateista > chrześcijanin. Francuz ateista z kolczykiem w nosie, z fabryki mnie przywitał, pokazał co mam robić, przyszedł po tygodniu zapytać jak tam? Potrzebujesz pomocy? Jak coś pytaj. Muzułmanin w Holandii to samo. A polka katoliczka z fabryki w polsce? Non stop że za wolno, że się nie nadaje. Na stołówce obgadywała mnie że co ja mam na głowie, taki
  • Odpowiedz
super metodologia, na pewno można takie p--------o brać na poważnie

@szzzzzz: metodologia? Dziesiątki badań naukowych z całego świata jasno dowodzą że osoby wierzące są szczęśliwsze, rzadziej chorują na depresję i żyją dłużej niż osoby niewierzące. Oczywiście możesz tupać nóżkami i mnie wyzywać ale faktów nie zmienisz. Gnijecie od środka bo wasze życie nie ma sensu i żadne spacery po lesie, gadżety czy podróże tego nie zmienią.
  • Odpowiedz