Wpis z mikrobloga

Bzdura każdy kto pracował we FR, NL wie że ateista > chrześcijanin. Francuz ateista z kolczykiem w nosie, z fabryki mnie przywitał, pokazał co mam robić, przyszedł po tygodniu zapytać jak tam? Potrzebujesz pomocy? Jak coś pytaj. Muzułmanin w Holandii to samo. A polka katoliczka z fabryki w polsce? Non stop że za wolno, że się nie nadaje. Na stołówce obgadywała mnie że co ja mam na głowie, taki młody a łysieje...
  • Odpowiedz
@mojaprawdajestmojsza: Jad i podłość wylewa się z twojego postu, typowy katolik polak. Nie zrywam azbestu jestem bezdomnym w polsce jem ze śmietnika, Bóg nie zapomina, pamiętaj polska znów zniknie z mapy. Nierychliwy, ale sprawiedliwy zło ponownie zostanie ukarane.
  • Odpowiedz
Gnijecie od środka bo wasze życie nie ma sensu i żadne spacery po lesie, gadżety czy podróże tego nie zmienią.

Odpowiedz

@Skallagrimsson: No szczęście się wylewa z tego jadu i agresji xD wymyślenie sobie pana na chmurce żeby nie było smutno umierać jako lekarstwo na depresję, no skoro na ciebie działa to dobrze, ale nie wszyscy mają intelekt rozwielitki.
  • Odpowiedz
@Skallagrimsson ale to po prawej wcale nie implikuje depresji. Znaczy ja jak sobie uświadomiłem w pełni ze zycie nie ma sensu stricte to było mega wyzwalające i jestem od tamten pory szczescliwym czlowiekiem
  • Odpowiedz
@Skallagrimsson po pierwsze to nie jest wina ateizmu, że ludzie uważają, że ich życie jest bez znaczenia i nie ma sensu, a po drugie takie podejście to stan wyjściowy. Młodzi nie nauczyli się nadawać swojemu życiu sens to z czym mają zostać, gdy są świadomi sobie czym jest religia i komu służy. Jasne, że nie każdy zrobił "rachunek sumienia" i nie podjął swiadomej decyzji, ale został urobiony przez popkulturę. Tylko, że
  • Odpowiedz
  • 6
@loczyn

ale to po prawej wcale nie implikuje depresji. Znaczy ja jak sobie uświadomiłem w pełni ze zycie nie ma sensu stricte to było mega wyzwalające i jestem od tamten pory szczescliwym czlowiekiem

O, zapomniałem o tym napisać w poprzednim komentarzu. W uważaniu, że życie nie ma sensu nie ma nic złego. Wręcz przeciwnie. To bycie wychowanym w duchu "to nic, że cierpisz na ziemi krzywdy, bozia ci wynagrodzi po śmierci"
  • Odpowiedz
@Skallagrimsson: Jesteśmy coraz bogatsi,

I tak i nie za razem. Niby przykładowo masz więcej jedzenia ale mąka i mięso z larw czy innych robali. Ogólnie rzecz biorąc to że czegoś jest więcej to jeszcze nie wskazuje na zwiększenie dobrobytu bo podróby to zawsze były i będą. Z larw nie będzie witamin czy składników odżywczych.

>@Skallagrimsson: Jesteśmy coraz
  • Odpowiedz
@Skallagrimsson: i mamy też coraz więcej ludzi na świecie i zaczyna to być problemem dla planety. Natura się reguluje. Jednostki inteligentne dochodzą do wniosków, do których inne doszły dawno temu ale się nie przejmowały aż tak, bo ich życia i życia ich bliskich miały zapewnione godne. Teraz już nic nie jest takie pewne jak było dawniej.

Dla niektórych najlepsze rozwiązanie to wyjście z symulacji i zostawienie miejsca dla tych, którzy
  • Odpowiedz
z obrazkiem się nie zgadzam bo ateizm nic nikomu nie obiecywał

@szzzzzz: Ateizm z pewnością był jednym z czynników bo nic nie dał w zamian.

W sumie to troche zabawne, ale ateizm można porównać z wygnaniem z raju, ludzie dostali samoświadomość, ale ona ma niewiele benefitów a głównie niedogodności bo od tej pory to na Twoich barkach spoczywa nadanie swojemu życiu sensu i szukanie jakiegoś pocieszenia w trudnościach i problemach
  • Odpowiedz