Wpis z mikrobloga

Skad ze ja tak zapytam Musk bierze ten networth?
Billa Gatesa, Bezosa, Zuckerberga to rozumiem, bo z ich serwisow korzysta kazdy, ale Musk?
Chyba ze tam w stanach to kazdy jezdzi teslą, bo w to ze on jest takim genialnym marketingowcem i czlowiekiem renesansu i polega tylko na kapitale inwestorow to nie wiem czy uwierze.

#gielda #tesla #musk #pieniadze #pytanie
#inwestycje #spacex
Lawsuit - Skad ze ja tak zapytam Musk bierze ten networth?
Billa Gatesa, Bezosa, Zuck...

źródło: temp_file534355844332196707

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lawsuit: Gość puścił Starlinka w kosmos. To taka nowa Nasa tylko niby prywatna i innowacyjna.
Dodatkowo co ważne, ma wprowadzić Neuralink. Nikt o tym nie mowi ale tu nie mają znaczenia pieniądze, tylko żeby jego firma to zrobiła. Wtedy zacznie się era post-humanizmu (czego zapewne byśmy nie chcieli będąc zwykłymi prolami).
  • Odpowiedz
@Lawsuit: Ludzie kupuja akcje bo obiecuje gruszki na wierzbie, cena rośnie. Ilość akcji x wartość = net worth
W 2018 sobie wynegocjował z Teslą opcje na akcje. Które dziś są warte kilkadziesiat miliardów USD iinstytucje USA blokuje zrealizowanie tych opcji bo niby nieuczciwie jes sobie wynegocjował.
  • Odpowiedz
via mikroczat.pl
  • 2
@Lawsuit a ile w całym swoim życiu wydałeś PLN/USD na korzystanie z Facebooka albo Whatsappa? U Zukerberga użytkownik jest produktem. Elon sprzedaje samochody, dostęp do internetu przez Starlinka, power walle na fotowoltaikę i sporo innych rzeczy. Zupełnie inny model biznesowy. No i jeszcze akcje Tesli na giełdzie.
  • Odpowiedz
Neuralink. Nikt o tym nie mowi ale tu nie mają znaczenia pieniądze, tylko żeby jego firma to zrobiła

@tom-ek12333: Neuralink to niewypał i nie wypali. Przykro mi.

Niemniej jednak przemysł kosmiczny Maska jest zdaje się najbardziej innowacyjny i wciąż się rozwija.
  • Odpowiedz