Wpis z mikrobloga

Skad ze ja tak zapytam Musk bierze ten networth?
Billa Gatesa, Bezosa, Zuckerberga to rozumiem, bo z ich serwisow korzysta kazdy, ale Musk?
Chyba ze tam w stanach to kazdy jezdzi teslą, bo w to ze on jest takim genialnym marketingowcem i czlowiekiem renesansu i polega tylko na kapitale inwestorow to nie wiem czy uwierze.

#gielda #tesla #musk #pieniadze #pytanie
#inwestycje #spacex
Lawsuit - Skad ze ja tak zapytam Musk bierze ten networth?
Billa Gatesa, Bezosa, Zuck...

źródło: temp_file534355844332196707

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a to dlaczego? produkt działa. nie jest tak widowiskowy jak rakiety czy roboty ale działa i to bardzo dobrze

@hansschrodinger: jakby działał to byłby widowiskowy, bo byłby to gigantyczny krok naprzód ¯\(ツ)/¯

Pamiętaj że Mask jest przede wszystkim genialnym marketingowcem.
  • Odpowiedz
@michelney: gdzie 1T XD, żeby spóła była tyle warta musi generować masę szmalu. No i tu się pojawia ale, bo np. taka tesla ma p/e 117 co oznacza, że jest k------o droga, będąc najwyżej wycenioną spółką w mag7, z których wszystkie spółki mają wycenę premium. Czy spacex generuje dochody, tego nie wiemy, bo nie jest publiczną spółką XD. Ciekawie się to zapowiada, bo aktualne wyceny wliczają preferencyjną pozycję Muska, w
  • Odpowiedz
@Lawsuit: Giełdowa wycena części spółek jest potem mocno weryfikowana w czasie, taki Masayoshi Son był też jedynką na liście, a po pęknięciu bańki dotcom stracił ponad 90% wyceny majątku po samym tylko spadku cen akcji.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lawsuit w tych ich rankingach nie ma ani Ronaldo ani Nokana, który ma procent od przychodów za jego filmy. Więc dla mnie to bzdura. No właśnie, skąd Musk. Najbogatszy?
  • Odpowiedz
@ka-lol:

jakby działał to byłby widowiskowy, bo byłby to gigantyczny krok naprzód ¯\(ツ)/¯

produkt działa, tyle że jest nadal w fazie testów. Dopiero były dwie operacje. Obie udane.

Pierwszy tester udziela się w mediach np. był u Joe Rogana, nie wiedziałeś o tym?
  • Odpowiedz
Pierwszy tester udziela się w mediach np. był u Joe Rogana, nie wiedziałeś o tym

@hansschrodinger: A czego nie rozumiesz w stwierdzeniu że jakby to działało, tak jak to opisywali, to byłby to przełom znacznie poważniejszy niż największe sukcesy Muska w kosmosie?

Wiesz jak działa ludzki mózg? No właśnie. Nikt nie wie.

Także z Neuralinkiem jeszcze daleka droga do sukcesu.
  • Odpowiedz
@ka-lol:

A czego nie rozumiesz w stwierdzeniu że jakby to działało, tak jak to opisywali, to byłby to przełom znacznie poważniejszy niż największe sukcesy Muska w kosmosie?

Co wg ciebie nie działa tak jak to opisywali? mam wrażenie że masz jakieś duże oczekiwania co do
  • Odpowiedz