Aktywne Wpisy

kluha666 +456
Pijcie ze mną kompot! Znalazłem pracę! Przed chwilą dzwonił do mnie dział HR w firmie w której byłem na rozmowie i zdecydowali się na współpracę ze mną :)) Praca na monitoringu jako pracownik ochrony. Ileż można na samej rencie siedzieć?
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie

GooPae +11
Każesz juniorowi na rekrutacji wypisać hello world w konsoli, żeby sprawdzić czy środowisko działa. Produkuje coś takiego. Jaka jest twoja reakcja?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
źródło: image
Pobierz

źródło: 1000005415
PobierzTam się kupuje tylko jak ktoś konkretną okazję na Pepperka wrzuci, bo inaczej to nic tam nie idzie znaleźć.
@omicronns: no nie wiem czy najlepiej patrząc, ze to praktycznie duopol xd
@Jamniki2: Wyszukanie czegokolwiek na amazonie to rzeczywiście dramat, ale np klocki lego mają często w dobrych cenach.
No i darmowa wysyłka z prime niezależnie od ceny produktu. Potrzebowałem kupić uchwyt szklanej pokrywki garnka. Na allegro są , ale wraz z wysyłką wychodziło dość drogo za kawałek plastiku. Na Amazonie kupiłem 5 sztuk za 13 zł wraz z wysyłką
A jeszcze lepsze jest to gdy kontynuuję i tłumaczę że Allegro
@omicronns: tak średnio. Duopole się aż tak mocno nie różnią od monopoli nawet jak ze sobą ostro rywalizują. W zasadzie jedyna krótkowzrocznie "korzystna" sytuacja to jak jeden gigant chce wejść na rynek gdzie jest monopol bo wtedy musi stosować ceny dumpingowe by sobie jakkolwiek pozycję na rynku wywalczyć. Amazon już to robił u nas.
Jeśli ktoś może sobie pozwolić, to raczej lepiej wspierać swoje lokalne sklepy, dopóki w ogóle są jakieś lokalne sklepy ;) Albo chociaż przy większym zakupie pisać bezpośrednio do producenta, czy dopasują cenę do ceny z Amazona.
Z Amazona nie kupuje sie uzywajac wyszukiwarki tylko ustawiajac alert na pepperze i czekajac az bedzie promka np na dysk do kompa czy chusteczki do d--y. Oraz w przypadku gdy np s-------i nam sie kabel za 10zl a nie oplaca sie ani jechac do sklepu ani zamawiac z dostawa, bo tylko tam maja za darmo bez limitu zamowienia.
W kazdym innym wypadku allegro mogguje amazona mimo wiecznego
@Zabi96: no właśnie, Amazonowi się opłaca mieć taki ui jak ma czy jak to wygląda? To daje jakieś stosowne perki? Przecież mogliby coś super wprowadzić, stać ich