Aktywne Wpisy

Tyrande +121
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
matkawielebna +152
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: image
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy jest sens trenować bez diety? Chodze na siłownię już 9 miesięcy trenuje regularnie 3 razy w tygodniu, nie opuszczam żadnych treningów. Efekty są bardzo mizerne a progres bardzo symboliczny... Problem prawdopodobnie tkwi w diecie. Próbowałem wiele razy trzymać kalorie, pilnować białka i innych makro - ale nie bardzo mi to wychodzi. Wiem, że to kwestia determinacji - ale najzwyczajniej w świecie jej na tyle nie mam, meczy mnie to liczenie kalorii i jedzenie na siłe dodatkowych porcji białka. Dla uściślenia - nie chodzi mi aby schudnąć, tylko aby nabrać mięśni, mieć lepszą sylwetkę. Czy jak nie będę pilnował diety, to jest sens chodzić na siłownie? Sylwetka będzie choć trochę lepsza? Albo może warto dla samego pro-zdrowotnego efektu ćwiczeń? Ogólnie jeśli chodzi o same treningi, to bardzo mi się podoba, polubiłem to. #mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #dieta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Twoja teoria pryska jak nagle okazuje się że żarcie które wpychasz w siebie nie jest wchłaniane tylko rozgryzasz je i wydalasz przeżute.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim:
Na pewno są mizerne? Porównujesz po zdjęciach?
Bo efekty dla znakomitej większości ćwiczących przychodzą powoli i nie widać ich z tygodnia na tydzień.
Jakbyś opisał swój progres to może koledzy by Ci powiedzieli czy jest dobrze czy źle(ja nie powiem bo ćwiczę na drążku)
A ćwiczyć to absolutnie zawsze warto, chociażby dla zdrowia.
Poza tym rozmiar mięśni to w sporej części zwyczajnie pompa. Kreatyna to drugi obowiązkowy składnik diety. Kreatyna dla mnie też ważna jest z tego względu, że dobra pompa to lepsza motywacja.
Bez pilnowania białka będziesz rosnąć powoli albo wcale. Ja aktualnie
@mirko_anonim: sens jest zawsze
@mirko_anonim: bez diety sylwetki nie będzie, ale czy sylwetka jest ważna? ja chodzę dla zdrowia.
- łapa 36 cm -> 41 cm
- klata 108 cm -> 122 cm
Jak wcześniej z ruchem było u Ciebie słabo to nawet bez pilnowania diety sylwetka się poprawi. Także sens jak najbardziej jest. Po prostu nie będziesz się rozwijać optymalnie i jest ryzyko podlania się bo twój organizm na pewno będzie ci dawać sygnały by jeść więcej. Jak ten głód będziesz zapychać śmieciowymi węglami to złapiesz więcej tkanki tłuszczowej. Białko daje większe uczucie sytości więc automatycznie ogranicza ten efekt. Także warto
O tak, oprawiłbym Twój komentarz w ramkę bo to przerabiałem.
W pewnym momencie zacząłem liczyć kalorie i makro i okazało się, że właśnie spożywam mniej niż 1g białka na kilogram. Jak zacząłem dokładać białko gdzie się da to od razu zobaczyłem efekty.
I rzecz w tym, że w mojej standardowej diecie było niemal niemożliwe żeby spożywać wystarczająco dużo białka, u OPa może być podobnie.