Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vladimis: Mam nadzieję że będzie można "wyłączyć auto z użytku" prze mobywatela.
Jebnie Ci silnik zawozisz do mechanika , 2 kliknięcia auto wyłączone z użytku, po paru miesiącach naprawy. Wznawiasz i nim wyjedziesz na drogę się upewniasz że masz OC i PRzegląd techniczny.

Where wady ?
Jak wyjedziesz na drogę "wyłączonym z użytku" autem to kara 10 k i elo
  • Odpowiedz
@jutokintumi:

@Vladimis: ubezpieczenie powinno się przedłużać automatycznie, dopóki ktoś nie złoży wypowiedzenia. W przypadku braku zapłaty ubezpieczalnia powinna windykować dług i tyle. Takie rozwiązanie byłoby w normalnym kraju.

no i tak jest, nie przedłuża się tylko po zmianie własności (przypadek mamy OPa), wypowiedzeniu, albo jak nie opłacisz polisy w czasie jej trwania xd
  • Odpowiedz
Że ktoś płaci te kary z ufg to ja jestem w szoku XDDDDDDD Piszesz umowę na Pana Kloszarda albo ukraińca i elo, ale to trzeba mieć trochę oleju w głowie
  • Odpowiedz
a skąd ubezpieczalnia miała wiedzieć, że Twoja matka kupiła auto???

@Bumbala: Z CEPiK - i tak, wiedzą to :)
Wiedzą że zbliża się termin płatności, wiedzą że polisa nie została kupiona w żadnej innej ubezpieczalni w systemie UFG.

Bardzo chętnie by nawet przypomnieli jakoś, jakkolwiek o konieczności kupna nowej polisy.
Niestety brak podpisanych zgód na ofertę marketingową im tego zabrania.
  • Odpowiedz
@Vladimis: weź spisz umowę na ten samochód na okres bez ubezpieczenia z jakimś bułgarem czy innym ukraińcem, a potem odkup z dniem zawarcia polisy i walić tą karę. UFG odpisze listem zwykłym niepoleconym żebyś w takim układzie zgłosił w urzędzie nabycie i zbycie i na tym cały temat się skończy. przerabiałem temat.
  • Odpowiedz
I żadne państwo z dykty.

Owszem, kara sroga, ale przynajmniej jak ktoś coś o--------i na drodze, to będzie z czego wypłacić odszkodowanie.

@Exil12: czyli co, nie lepiej przedłużyć automatycznie ubezpieczenie, żeby zawsze było? Lepiej dowalać kary, a i tak mieć sytuację że auto jedzie bez ubezpieczenia?
  • Odpowiedz
Może i trzeba zapłacić 8k PLN ale za to przynajmniej gdy coś się wydarzy to Ubezpieczyciel nie będzie odpowiedzialny za likwidację szkody ;) (Vide dzisiejsze znalezisko o tym)

P-------ć ten kraj gdzie każde korpo j---e człowieka w dupę
  • Odpowiedz