@Vladimis: kwota tej kary jest absurdalna i wielu biedniejszym ludziom może realnie namieszać w zyciu. Mojej żonie przytrafiło się to samo, wiec znam ten ból Mirku. Że "należy pamiętać"? Przecież na tym polega zapominanie, że się czegoś nie zapamiętało przypadkowo. Stawka dzienna, jakieś upomnienie z urzędu, cokolwiek byłoby lepsze.
@AgencjaDezinformacyjna jak się zgłosi do ubezpieczyciela nabycie auta z polisą to potrafią przysłać nową ofertę. Ale to trzeba jednak coś samemu zrobić.
@AgencjaDezinformacyjna: Ciekawe jakby namieszała stłuczka xd I sranie ze się hajsu nie ma. Trzeba walić karami bo tylko tak można w Polsce egzekwować coś. Między innymi dlatego jak ktoś w ciebie przywali to w 99,99% ma ubezpieczenie bo system wykrywania działa dość dobrze.
@sberatel: @Vladimis A później płacz, że wypadek i ojoj ubezpieczenia ktoś nie miał xD To właśnie w kartonowym państwie jest przyzwolenie na jeżdżenie bez.
takie życie. Na drugi raz będzie pamiętać, że OC musi mieć.
@GeDox: Patrz a można by było zaprogramować np. przypomnienie na mobywatelu o takich sytuacjach ale lepiej kary nawalać w zapominalskich niż eliminować zjawisko.
@Vladimis: ubezpieczenie powinno się przedłużać automatycznie, dopóki ktoś nie złoży wypowiedzenia. W przypadku braku zapłaty ubezpieczalnia powinna windykować dług i tyle. Takie rozwiązanie byłoby w normalnym kraju.
@Vladimis: Znajomemu starszemu człowiekowi też przysłali, to ten "sprzedał" samochód żulowi czy jakiemuś ukrowi tuż przed końcem ubezpieczenia a później odkupił od niego.
@Vladimis: sprzedałem auto z ważnym OC. Właściciel kupił swoje OC a i tak ci oszuści przysłali wezwanie że nby im płacić bo nieby nie było ważnego oc.
@mendium: Brat kupił z ważnym OC samochód i też gdzieś zgubili w ufg i przysłali wezwanie
@Vladimis: ubezpieczenie powinno się przedłużać automatycznie, dopóki ktoś nie złoży wypowiedzenia. W przypadku braku zapłaty ubezpieczalnia powinna windykować dług i tyle. Takie rozwiązanie byłoby w normalnym kraju.
@jutokintumi: Chyba przedłuża się ale tylko gdy nie zmieni się właściciel oraz zapłaciło się z góry bez rozkładania na raty.
Jestem tydzień po zakupie nowej polisy, wcześniej dostawałem maila co 3 dni, że mi się polisa kończy. Miałem też ze 3 telefony miesiąc wcześniej czy pamiętam o polisie, bo mają dla mnie super oferty. Rok temu był podobny temat. Na mobywatelu też są przypisane auta i długość trwania polis. Także wcale mi was nie żal, bo albo było zostawianie do ostatniej chwili, albo olewanie całej sytuacji, a teraz płacz.
@sberatel: Sumy takie jakby się płaciło jakiś haracz mafii.
Trzeba walić karami bo tylko tak można w Polsce egzekwować coś. Między innymi dlatego jak ktoś w ciebie przywali to w 99,99% ma ubezpieczenie bo system wykrywania działa dość dobrze.
A później płacz, że wypadek i ojoj ubezpieczenia ktoś nie miał xD
To właśnie w kartonowym państwie jest przyzwolenie na jeżdżenie bez.
@GeDox: Patrz a można by było zaprogramować np. przypomnienie na mobywatelu o takich sytuacjach ale lepiej kary nawalać w zapominalskich niż eliminować zjawisko.
@O_i_l: nie xD wymusi pierwszeństwo, połamie komuś kręgosłup i co wtedy?
@Yurakamisa: to. kary muszą być d------e na maksa bo jak spowodujesz wypadek to nie tylko ty będziesz miał przesrane
@GeDox: Dziękujemy, wujku Staszku, za tę garść Twojej mądrości.
@mendium: Brat kupił z ważnym OC samochód i też gdzieś zgubili w ufg i przysłali wezwanie
@jutokintumi: Chyba przedłuża się ale tylko gdy nie zmieni się właściciel oraz zapłaciło się z góry bez rozkładania na raty.
Także wcale mi was nie żal, bo albo było zostawianie do ostatniej chwili, albo olewanie całej sytuacji, a teraz płacz.
Jak się kupuje