Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@The_last_perfect_man: ja mam stary dostawczak. Ale znam historie i wiem ze tylko 50k przejechane, więc szkoda mi sprzedac ale jak myślę że moglbym za stojacy samochod dostac 14 k kary...

W tym roku zaplacilem juz z 3 k i jestem zdziwiony jak to glupio dziala... a to moje 3 k to nic przy tym O_o
  • Odpowiedz
@Vladimis: Ale ameby w komentarzach. Zarabiam bardzo dobrze, ale w takich sytuacjach skoro nie znam przepisów to otwieram internet i czytam. Jak można się nie zainteresować tematem będąc biedakiem którego nie stać na pomyłki to nie rozumiem
  • Odpowiedz
@Vladimis: na pocieszenie dodam, że na szczęście nie spowodowała w tym czasie żadnego wypadku. U mnie w pracy w znajomego władowała się kobitka w identycznej sytuacji. Tylko poprzedni właściciel wprowadził ją w błąd co do ważności ubezpieczenia. Dał jej kwit, że samochód jest ubezpieczony, a dzień wcześniej to ubezpieczenie wypowiedział. Więc i ona dostała karę, i tamten facet. Ale najgorsze, że ta niewinna stłuczka została wyceniona na ponad 30 tysi,
  • Odpowiedz
@Vladimis: ubezpieczenia to zalegalizowane naciągactwo, a te kary to już w ogóle jest absurd. paranoja żeby corocznie np. płacić kilka stówek ubezpieczenia za p------a którym się prawie nie jeździ wartego z tysiaka czy 2
  • Odpowiedz
@Vladimis: JA miałem inny myk. Kupiłem samochód w którym OC kończyło się za kilka dni. Więc wykupiłem sobie nowe ale poprzedni właściciel nie powiedział mi, że dzień wcześniej wykupił chyba na miesiąc OC bo mu się kończyło i to OC przedłużyło się na mnie i musiałem płacić za oba do momentu gdy dowiedziałem się, że mam drugie.
  • Odpowiedz
@Vladimis: Da rate rozlozyc na raty. Jak przyjdzie kara to trzeba na portalu UFG jakos tam poprosic o rozlozenie na raty i uzasadnic np. slaba sytuacja finansowa i powinni bez problemu rozlozyc. Raty 0%
  • Odpowiedz
@Vladimis: wystarczy pobrać mObywatela i apka sama przypomina o końcu ubezpieczenia i badania technicznego, tylko trzeba zarejestrować samochód na siebie
  • Odpowiedz
@Vladimis: Ja kupiłem samochód w komisie z umową komisową OC na miesiąc. Samochód nie przypadł mi do gustu, więc po tygodniu postanowiłem go sprzedać. Ubezpieczalnia uniqa naliczyła mnie 3200 za OC za 7dni mojego użytkowania i tak jest. Niestety za niedopatrzenia się płaci…
  • Odpowiedz
@AgencjaDezinformacyjna: mordo OC samo się przedłuża a przy zakupie samochodu od razu twoim obowiązkiem jest zerwanie starej umowy i podpisanie nowej. Albo zapisujesz sobie termin w kalendarzu Google. Najlepiej kupić miesiąc przed terminem nową
  • Odpowiedz
@Ogau: właśnie po to są te kary, bo z tych kar UFG wypłaca odszkodowania jak ktoś nie ma OC a później próbują ściągnąć od czlowieka
  • Odpowiedz
@RobinSchudl: przedłuży, OC się przedłuża po roku a ubezpieczyciel ci wysyła kwit z opłatą, ale lepiej często zmienić OC w porównywalce a stra umowę wypowiedzieć
  • Odpowiedz