Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siemano mirasy,
niebawem 30 na karku, w końcu widzę światełko w tunelu i powoli wygrzebuję się z mentalnego bagna, w którym byłem. Depresja, brak chęci do czegokolwiek etc. Finansowo jestem ogarnięty bo #programista15k, mam mieszkanie i spoko auto. Od prawie 2 lat ostro trenuję i trzymam michę. W te wakacje udało się zrobić super formę. To ta dobra część. Moją piętą Achillesową są relacje. Izolacja w dzieciństwie, fobie społeczne, g*wniane kompetencje społeczne sprawiły, że w ciul ciężko jest mi nawiązać jakąkolwiek głębszą relacje. Wychodzę na miasto, działam na #tinder i nawet z początku udaje się wzbudzić zainteresowanie bo faktycznie z wyglądu wstydu nie ma. Ale długo to nie trwa bo kompletnie brakuję mi umiejętności wprowadzania emocji do rozmowy. Pytam o hobby, pogodę czy pracę i dziewczyny bardzo szybko tracą zainteresowanie. Nie potrafię tego pchnąć dalej. Posiłkuje się trochę YouTubem i jakimś PUA contentem ale wiadomo jak to jest, dużo tam prania łba i trzeba przeorać kilka godzin nagrań żeby wyciągnąć jedną wartościową uwagę.

Pogodziłem się ofc z tym, że 18 mieć nie będę. Zmarnowałem ten okres (albo i nie, walczyłem o siebie więc chyba nie był to czas zmarnowany :) ). Ale nie chciałbym też kobiety po 30 z dziećmi bo jednak chciałbym przeżyć jakąś luźniejszą relację. Zobaczyć z czym się to je w ogóle etc. Polecicie jakieś książki, arty, filmy cokolwiek o budowaniu głębszych relacji? Klasyk Carnegiego pomógł mi jedynie przełamać pierwsze lody i pytać o tą głupią pogodę czy hobby ale dalej nie potrafię nic z tego wyciągnąć.

#tinder #depresja #samotnosc #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Wzbudzać emocje, wielka filozofia. Wystarczy opowiadać jakieś poyebane anegdoty, choćby nawet wymyślone. Do tego nawiązywać do odpowiedzi drugiej str. jakimiś sucharami, najlepiej by chodziło o segz... Wszystko szybko, z modulacją głosu i wymachiwaniem łapami. Powinno działać, chyba że baba sama jest drętwa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a masz w ogóle przyjaciół jakiś czy inne głębsze relacje nieromantyczne? Bo jeśli nie masz to jak chcesz nawiązać głębszą relacje romantyczną skoro to lvl wyżej.

Jesli masz depresję dalej to musisz ją zaleczyć bo ta choroba często sprawia że ludzie co są bardziej wrażliwi na mowę ciała to wyczuwają ten smutek i wolą się wycofać. Jeśli masz słabe kompetencje społeczne to może zastanów się nad diagnozą w kierunku autyzmu
  • Odpowiedz
Posiłkuje się trochę YouTubem i jakimś PUA contentem ale wiadomo jak to jest, dużo tam prania łba i trzeba przeorać kilka godzin nagrań żeby wyciągnąć jedną wartościową uwagę.

@mirko_anonim: bo problemy są nie raz tak złożone i dziwne. No i tak, częściowo to pranie łba, ale tak samo kobiety prują łeb facetom - pua było w końcu inspirowane kobietami :). Mniej gadaj, więcej działaj na randkach i da rady prędzej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kurde, jak wy to robicie, że takie trudne rzeczy jak wynajęcie mieszkania, prowadzenie finansów, załatwienie spraw urzędowych, praca na dobrym stanowisku i ogarnianie dobrych zarobków, pamiętanie o rachunkach, ubezpieczeniach, planowanie do przodu, korzystanie z jakichś aplikacji i innych rzeczy ułatwiających życie, o których nawet nie słyszałam itp wam wychodzi bardzo łatwo a najprostsze rzeczy jak relacje i związki są dla was takie trudne?
  • Odpowiedz
się ofc

@mirko_anonim: miód na moje uszy, tak powinny wyglądać posty tagu "samotność". Realne działanie, starania i brak przerzucania winy na cały świat.
W skrócie byłem w podobnej sytuacji co ty - tuż przed 30stka, tragiczne relacje, super forma od ponad roku, mieszkanie, ale bez samochodu. Moje działania wyglądały tak:
1. Randka - drętwa
2. Randka
  • Odpowiedz