Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam Mirki,
jaki rodzaj pracy polecilibyście #student podczas #studia w #warszawa? Obecnie lvl 21, póki mogę to chcę skorzystać z ulg podatkowych do 26 roku życia (dlatego interesuje mnie umowa zlecenie). Zajęcia w tym roku ułożyłem sobie praktycznie w jeden dzień w tygodniu. Do tej pory pracowałem w wakacje jako kelner i dostawca pizzy, Obie prace wspominam przyjemnie (szczególnie napiwki), ale były dosyć męczące i wymagające fizycznie. Myślałem o prostej pracy biurowej (porządkowanie dokumentacji itp.) lub o pójściu do galerii handlowej do sklepu typu empik czy do salonu jakiejś sieci komórkowej. Fajnie jakby robota była choć nieco elastyczna (do rodzinnych stron mam około 6h jazdy - wracam średnio raz w miesiącu). Na koniec dodam, że nie pracuję z przymusu zarobienia na swoje studia (rodzice mnie utrzymują do końca studiów), ale po to by zaoszczędzić na wkład własny na mieszkanie. Co moglibyście doradzić mi z własnego doświadczenia?
#praca #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: albo załap się na pomocnika jakiegoś "majstra" co kładzie kafelki, robi podłogi mixokretem etc. - fach w ręku będziesz miał, sam będziesz potem mógł kupić vw t4 i założyć kolejny Wybud, budokop, Mirkobud albo podobny januszex. Druga opcja - szukaj stażu albo płatnych praktyk związanych z kierunkiem studiów. W ostateczności maczek albo inny fast-food, ale gastro to na dłuższą metę mordęga.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim gastro jest spoko, jak masz czas po zajęciach dziennych i kasie do ręki - w tym ekstra tipy. Jeżeli masz 4 dni wolne od zajęć, to spokojnie jako stażysta do jakiejś pracy biurowej masz szansę się zatrudnić - może nie kokosy, ale będzie to dobry początek do jakiejś sensownej pracy dalej, nikt na gastro w cv nawet nie spojrzy. Jeżeli studiujesz coś, co możesz robić bez uprawnień, to jest najlepszy
  • Odpowiedz