Aktywne Wpisy

DominiCanes +239
Tak, wychwalam Boga przed pracą, a o co chodzi?
Dzień dobry, pięknego, Bożego piątku! I smacznej kawusi (ʘ‿ʘ)
Pan z Wami
#katolicyzm #wiara #chrzescijanstwo
Dzień dobry, pięknego, Bożego piątku! I smacznej kawusi (ʘ‿ʘ)
Pan z Wami
#katolicyzm #wiara #chrzescijanstwo
źródło: image
Pobierz
aa-aa +52
Nadciąga ostry pożar planety
źródło: 1000002440
Pobierz

Jaki bank ma w tym interes?
Miałem kredyt gotówkowy w Alior Banku na sporą kwotę - zostały 42 raty na kwotę ok. 2k PLN każda.
Wczoraj dostałem telefon od działu utrzymania klienta z ofertą aby spłacić obecny kredyt, nowym, rata nie uległaby zmianie, ale nowy kredyt miałby być bez prowizji a bank miałby przelać mi 16k PLN z prowizji obecnego kredytu. Czyli tak naprawdę warunki nie uległyby dla mnie zmianie, ale zarobiłbym na tym 16k PLN. Co bank na tym zyskuje? Jaki ma w tym interes? Czy to nie scam?
Poprosiłem o ofertę mailowo i dostałem maila z Centrala.Kredyty14@Alior.pl - czy to legit adres?
Prośba o pomoc kogoś kto może doradzić czy to w ogóle ma sens i skąd taka oferta?
#bank #kredyt #banki #aliorbank #kredyty #alior #scam
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim:
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
Skoro mam potwierdzenie, że mail istnieje w domenie AB, to odpowiem gościowi i umówię się chyba na dogadanie szczegółów i spytam wprost przy okazji co bank na tym zyskuje :)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
Ja tam zawsze patrzę na ofertę kredytową banków - jak przestają oferować stałe oprocentowanie, to można przypuszczać że stopy procentowe będą rosnąć. Analogicznie jak przestają oferować zmienne - będą spadać.