Wpis z mikrobloga

476 954 + 93 + 122 + 222 + 191 + 205 = 477 787

Dołączam do zacnego grona Zdobywców wszystkich gmin w Polsce na rowerze;)
2479 polskich gmin zna koło moich rowerów, a ja przy okazji zobaczyłam “całą” Polskę.
Zdobywanie trwało 11 lat, od czasu pierwszego roweru w dorosłości i rozpoczęcia jazdy dalej niż do pracy. Jednak najbardziej intensywne lata rozpoczęły się w 2019.
Rok 2021 z przeprowadzką z Krakowa do Wrocławia mocno podbił możliwości nowych gmin, a wspólne wyjazdy z @Dewastators jeszcze bardziej napędziły machinę.
Polska jest naprawdę piękna i ciekawa, ale są też tereny na ktore mnie absolutnie nie będzie ciągnęło.
Co teraz? Jedni mówią, że kwadraty, inni ze czeskie gminy. Ja na razie mam co jeździć, więc będę się martwić bliżej kolejnego roku;)
Polecam każdemu!

#rowerowyrownik #wspodnicynaszosie #100km #200km #szosa #gravel #zaliczgmine #rower

Skrypt | Statystyki
wspodnicynamtb - 476 954 + 93 + 122 + 222 + 191 + 205 = 477 787

Dołączam do zacnego ...

źródło: IMG_9590

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@munioman: Zwiedzanie? Tak na nogach nie bardzo, najczęściej jest problem zostawić rower bezpieczenie i że spokojna głowa robić zwiedzanie czegokolwiek. Ogólnie chodzić nie lubię, więc dla mnie forma zwiedzania jest jazda na rowerze.
Chyba nie da się wybrać jednej. Z perspektywy czasu kazda jazda miała jakieś plusy i minusy. Na pewno na długo zapamiętam ze z okropnymi ulewami, ale też te fajne z idealną pogodą i terenem. Bardzo dobrze wspominam
  • Odpowiedz
@wspodnicynamtb czy rowerzyści muszą zawsze robić zdjęcie z rowerami xd . Ostatnio byłem u siostry w dreźnie i jak do nas dołączyła to odrazu wpadła na pomysł aby rowery były na zdjęciach xd . Pół dnia robiliśmy zdjęcia bez rowerów a gdy ona dołączyła odrazu rowery na zdjęciach sobie życzyła.
  • Odpowiedz
czy rowerzyści muszą zawsze robić zdjęcie z rowerami xd

@krzysztof48: Trochę nie rozumiem co w tym dziwnego? Chodzi o to, żeby pokazać, że się jednak na tym rowerze było, jakby nie zrobiła zdjęcia z rowerem, to zaraz pseudo inteligentny wykopek jak ty skomentowałby, że przecież mogła tam podjechać samochodem, albo coś w ten deseń. Polaczki to się zawsze muszą do czegoś p-----------ć XD
Chodzi o to, żeby właśnie pokazać zdjęcie
  • Odpowiedz
@NzeroZeroB: Ze starym tylko gminy razem, coś tam te kwadraty chodzą po głowie, ale sceptycznie. Irytuje mnie kilka faktów i skala tego. No i chyba fakt że to jest neverending challenge, a ja lubię jak coś ma widoczny i realny koniec.
@losbaltica A podlaskie bardzo fajne! Chociaż najbardziej mnie rozwalają tam nazwy wsi na 2-5 domów z końcówkami: Kolonia, Buda, Kościelne, Nowa, Stara, Średnie, Wypychy, Świetliki, Szymany, Skwarki, Matyski,
  • Odpowiedz