Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam mężczyzny. Mam 36 lat i trudności z wejściem na rynek matrymonialny. Od początku w domu rodzinnym słyszałam, że na związek mam czas i mam się tylko uczyć. A potem tylko pracować. Wierzyłam rodzicom i łudziłam się, że będzie dobrze. Skończyłam studia, lecz kariery nie zrobiłam. Zarabiam lekko powyżej średniej krajowej. Nie mam przyjaciół. Koleżanki w większości mają mężów i dzieci. Pochłonięte życiem rodzinnym, nie mają dla mnie czasu. Próbuję poznawać mężczyzn, lecz jest naprawdę ciężko znaleźć kogoś poważnego. Do wyboru mam alimenciarzy, mizoginów, wiecznych piotrusiów panów. Mam też poczucie niespełnienia. Gdy inni bawili się, imprezowali, ja prowadziłam stabilne życie. Jestem zazdrosna, bo inni mogli, a ja trzymałam się skostniałych zasad. Nie mówicie, że kobiety mają łatwiej. Tylko do pewnego wieku. Mężczyźni w moim wieku mogą randkować z młodszymi kobietami. Ja nie mam szans u młodszego. Szansę na dziecko też przespałam. Teraz żałuję, że do 30 nie znalazłam partnera. Jeszcze wtedy były szanse na mężczyznę bez bagażu. Teraz jest coraz trudniej.

PS proszę, nie wysmiewajcie mnie. Chciałam się wygadać. Jestem sama jak palec. Tak wiem, przespałam życie. Jak to naprawić? Jak nie odczuwać straty i pustki za utraconą młodością? Czy są tu osoby po 30. które znalazły stabilne związki?

PS2 Jestem z Lublina. Odezwijcie się, jeśli jesteście z okolic, w podobnym wieku i chcielibyście się spotkać. Wiem, że jest tu sporo samotnych mężczyzn.

#zwiazki #kiciochpyta #zalesie #randkujzwykopem #lublin

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jakbym czytał o sobie ()
Do 26/27 roku życia niestety miałem identyczny scenariusz. Potem się zbuntowałem i wywalczyłem "normalne" życie. Wczesniej też tylko nauka i kontrola. Niestety nic dobrego z tego nie wyniknęło. Co prawda teraz mam inne życie, ale czasami irytacja straconych lat też doprowadza mnie do depresji.
Poza tym teraz musisz myśleć jak nadrobić tamte lata. Wskoczenie z kruchty w pieluchy skończyłoby się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak szukasz statego grzyba (mniej więcej w Twoim wieku ( ͡º ͜ʖ͡º)) na emigracji, to się odezwij na priv. Może związku z tego nie będzie, ale pogadać zawsze możemy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: doskonale rozumiem sytuację, propsy za to że postanowiłaś jednak coś zmienić w tym temacie. Ja wciąż nie potrafię się zabrać za te tematy, ciągle uważam że nie jestem jeszcze gotowy na związki i pewnie też obudzę się z ręką w nocniku za parę lat że przespałem życie. W dodatku jestem tego świadom że tak będzie i mimo to nie potrafię tego zmienić
  • Odpowiedz
Teraz żałuję, że do 30 nie znalazłam partnera. Jeszcze wtedy były szanse na mężczyznę bez bagażu.

@mirko_anonim: ale wiesz ze ty też masz swój bagaż, wiec moze dotknij trawy i przestań udawać ze dalej masz 25 lat?

Od początku w domu rodzinnym słyszałam, że na związek mam czas i mam się tylko uczyć. A potem tylko pracować. Wierzyłam rodzicom

podziękuj swoim rodzicom że wpoili ci takie debilizmy do głowy i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z doświadczenia - nawet jeśli zaczniesz "związkować" teraz, to jeśli nie masz niezimskiego szczęścia, kilka lat zajmie Ci zrozumienie czego tak na prawdę od związku oczekujesz, czym jest wzajemny szacunek w związku, czego się wystrzegać i kilka innych pierdół.

Natomiast nie jest to absolutnie niewykonalne :) powodzenia
  • Odpowiedz
Mężczyźni w moim wieku mogą randkować z młodszymi kobietami. Ja nie mam szans u młodszego.

@mirko_anonim: jak nie? W większości faceci, którzy się mną interesowali, byli młodsi. To jest jakaś ściema z tym wiekiem, za dużo siedzisz na wykopie i wierzysz w te bzdury.

Czy są tu osoby po 30. które znalazły stabilne związki

Tak, tylko bez takiego ciśnienia jak ty masz.
  • Odpowiedz
Poza tym teraz musisz myśleć jak nadrobić tamte lata. Wskoczenie z kruchty w pieluchy skończyłoby się źle dla twojej psychiki.

@dondonu: ale nic nie musisz to raz, a dwa nic się nie da nadrobić

było i minęło, trzeba się skupiać na przyszłości aby była lepsza a przeszłość niech stanowi lekcję i tle
  • Odpowiedz
jak nie? W większości faceci, którzy się mną interesowali, byli młodsi. To jest jakaś ściema z tym wiekiem, za dużo siedzisz na wykopie i wierzysz w te bzdury.

@kasiknocheinmal: i chcieli związek i rodzinę Ci młodsi partnerzy co się Tobą interesowali, tak ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
  • Odpowiedz
@Dietetyq: tak, tylko nie byli moimi partnerami, bo nie byłam nimi zainteresowana ¯\(ツ)/¯ Jako rodzinę rozumiem też dwuosobową komórkę społeczną, nie tylko 2+n.
Myk jest taki, że nie chcę mieć dzieci i nie zgrażyniałam, wtedy wiek nie ma takiego znaczenia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim No niestety nie masz wiele do zaoferowania, jak ktoś chce rodzinę w przyszłości to odpada. Na związek bez dzieci też lepiej po prostu wziąć młodszą bo po prostu będzie w lepszym stanie technicznym. No chyba że jesteś ładna i ultra fit to może. Jeśli nie to polecam zacząć jak najszybciej
  • Odpowiedz
tak ¯\(ツ)/¯ Jako rodzinę rozumiem też dwuosobową komórkę społeczną, nie tylko 2+n.

Myk jest taki, że nie chcę mieć dzieci i nie zgrażyniałam, wtedy wiek nie ma takiego znaczenia.

@kasiknocheinmal: no jestem baaardzo ciekawy tego co piszesz, być może stanowisz niebywały ewenement że młodsze chłopy chcą być z Tobą w związku i jeszcze na luziku godzą się na brak dzieciaka nawet w dalszej przyszłości

Edytka to Ty ???
Dietetyq - >tak ¯\(ツ)/¯ Jako rodzinę rozumiem też dwuosobową komórkę społeczną, nie t...

źródło: gf-dQgo-kTMU-KNJP_edyta-herbus-994x828

Pobierz
  • Odpowiedz
@Dietetyq: @kasiknocheinmal No ja też znam wiele kobiet co mają młodszych facetów. A właśnie odwrotnie to nie xd. Taka rozwódka z dzieciakiem znalazła sobie młodszego kawalera. To głównie w umysłach wykopków każdy stary dziad może przebierać w nastolatkach.
  • Odpowiedz
To głównie w umysłach wykopków każdy stary dziad może przebierać w nastolatkach

@arsze_nick: ale przecież nikt o zdrowych zmysłach tak nie twierdzi xd

przecież wiadomo, że jest to wręcz niemożliwe - ale z drugiej strony to Ty zakrzywiasz rzeczywistość, że laska np. 35 będzie miała partnera chętnego i przystojnego 27 lat
  • Odpowiedz
@Dietetyq: To chyba za bardzo na serio biorę wynurzenia na wykopie. Jak tu przegrywy po 30 piszą jak to będą przebierać w licealistkach. A kobiety po 30 już nikt nie będzie chciał xd. A w realnym życiu to widzę coś odwrotnego xd. Tak jak piszesz to wiadomo, że nie. Ale kogoś w podobnym wieku i wyglądzie to na pewno.
  • Odpowiedz
@Dietetyq: i kolejna niespodzianka, nie wszyscy lecą na wygląd. Można być naprawdę przeciętnie wyglądającą, jeśli ma się coś więcej do zaoferowania jako człowiek. Bazowanie na wyglądzie z reguły kończy się średnio, jeśli chcesz od związku czegoś więcej niż zgrabnego tyłka. I to niezależnie od płci. Z tym, że na wykopie narracja jest mocno zakrzywiona i wykopki zaczynają w nią wierzyć, myśląc że trzeba spełniać jakieś niestworzone wymagania. No albo szukają
  • Odpowiedz