Aktywne Wpisy
ngfdfgdfg +3
Co to może być za tworzywo, teflon ? #majsterkowanie
źródło: temp_file741313081235820766
Pobierz
Soothsayer +43
Kiedy ostatnio mieliście na c--j ja żyję moment?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file741313081235820766
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Pytanie do #niebieskiepaski i #rozowepaski: kiedy wyobrażacie sobie polskiego faceta w wieku 35 lat, który jest pod względem finansowym:
1) przeciętnie prosperujący,
2) dobrze sytuowany,
to na ile szacujecie a) jego comiesięczną pensję na rękę, b) posiadany majątek (wszystko: mieszkanie, auto, oszczędności i inne zasoby, ale minus długi i kredyty), c) całkowity majątek do odziedziczenia w skali życia? #pytanie #pieniadze #finanse #majatek #oszczednosci #zwiazki #nieruchomosci #mieszkania #praca #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: net-worth-by-age-percentile-2020
PobierzDochody 500k rocznie to jest 40k miesięcznie, żeby w wieku 35 lat mieć pięcioletnie auto i dom za 2 miliony (albo mieszkanie 100 metrów), to musiałby tyle zarabiać od 25 roku życia co roku. Albo nie płacić podatków.
@LGirl: xD
żyjesz w świecie fantazji
Przeciętniacy mają te 15-20k do ręki z etatu.
Jak ktoś ogarnia lepiej to na własnej działalności od 100-200k w górę miesięcznie.
BTW, co powiesz na 34-letniego kawalera z Częstochowy, zarobki 8k netto na rękę, auto za 100k, mieszkanie warte 500k, poduszka 200k na kontach bankowych i w obligacjach, zero długów i kredytów, a w spadku za wiele lat mieszkanie warte 500k? Jaka to klasa społeczna w kontekście współczesnego rankingu Polaków?
───
@mirko_anonim: Klasa średnia, wartość twojego majątku nie ma znaczenia, bo nie spieniężysz go tu i teraz i nie jesteś w stanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Ostatnio u mnie bratanica była co ma 19 lat i ona już ma 20k oszczędności bo zbiera kasę od cioć i wojkow, trochę dorabia jako kelnerka, opyla uzywane ciuchy na vinted itp. Ja sama na wklad wlasny miałam uzbierane jakoś w wieku 25lat chociaz fakt, że miałam pare euro z zagranicy no ale był to
Właśnie o to chodzi. W wieku 34 mieć spłacone mieszkanie wartości 500K, 200K w oszczędnościach i samochód za 100K to bardzo dobre osiągniecie ale mało prawdopodobne zarabiając 8 netto teraz ( a pewnie odpowiednio mniej we wcześniejszych latach ) chyba,że właśnie kredyt / rodzice / bitcoin. Bo jeżeli 8 netto - 4 tys na