Aktywne Wpisy

thorgoth +210
Był 20 sierpnia 2002 roku.
Około 5 nad ranem do domu na skraju wsi dowlókł się chłopak. Był cały we krwi, powiedzieć że wyglądał na pobitego byłoby eufemizmem. Jego oczodoły były tak spuchnięte że nie widać było oczu. Próbował coś powiedzieć ale złamana szczęka i wybite zęby skutecznie mu to uniemożliwiały. Piotr, bo tak miał na imię skatowany chłopak, później powie że mówił "Ratujcie Wiolkę". Właściciel domu nic nie zrozumiał ale niezwłocznie
Około 5 nad ranem do domu na skraju wsi dowlókł się chłopak. Był cały we krwi, powiedzieć że wyglądał na pobitego byłoby eufemizmem. Jego oczodoły były tak spuchnięte że nie widać było oczu. Próbował coś powiedzieć ale złamana szczęka i wybite zęby skutecznie mu to uniemożliwiały. Piotr, bo tak miał na imię skatowany chłopak, później powie że mówił "Ratujcie Wiolkę". Właściciel domu nic nie zrozumiał ale niezwłocznie
źródło: GMrukKbWkAAdJSC
Pobierz
Lofi_Mrufka +197
Może mały wykop efekt?
Kartka znaleziona na przystanku w centrum Warszawy.
#youtube #wykopefekt #grzyby #warszawa
Kartka znaleziona na przystanku w centrum Warszawy.
#youtube #wykopefekt #grzyby #warszawa
źródło: temp_file8988331747026856140
Pobierz

źródło: 20240524_080026
Pobierz@Zgrywajac_twardziela: haha no jasne kompletnie niczego sensownego - zwłaszcza, ze 25 lat temu to się dzieciaki bawiły kolorowym kapslem i starą kartą do budki telefonicznej a nie telefonem czy hulajnogą elektryczną za kilka koła ^^
zwyczajnie ludzie już w PL mają bardzo wysoko zawieszoną poprzeczkę konsumpcyjną i chcą
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierztylko zwyczajnie niektórzy żyją zbyt krótko żeby zobaczyć jak nasz kraj się ZMIENIŁ NA LEPSZE przez ostatnie 30 lat plus niektórzy są młodzi i głupi (albo tylko głupi) i nie widzą świata poza tym co jest im prezentowane w mediach a konkretnie w internecie
@lunaexoriens: Nie chcę szczerze wchodzić w tą całą dyskusję tutaj ogólnie, ale akurat z tym kompletnie nie da się zgodzić, rodzic ma ogromny wpływ na przyszłość dziecka, przeogromny.
Wystarczy zrobić proste porównanie, osoba urodzona w dobrym domu w bogatej rodzinie, której jeszcze rodzice kupują małą kawalerkę w dużym mieście żeby miała bliżej na uczelnie sobie studiować dziennie, a potem dzięki
Stąd w pełni racjonalną powinna być niechęć to wrzucania kolejnej osoby do tak niepewnej sytuacji, czyż nie?
Mi chodziło tylko o to że rodzic, rodzina ma ogromny wpływ na przyszłość dziecka. Nie rozprawiam tutaj o tym o czym jest ta cała dyskusja wokoło, po prostu mi się nawet nie chce pisać rozprawek na tematy antynatalistyczne/natalistyczne, uważam że każdy ma prawo do swojego punktu widzenia i
@kamil-tumuletz: Co ty p--------z.
Co do ciężkich chorób, w tym nieuleczalnych jest dokładnie jak piszesz, niestety znam to bardzo dobrze z doświadczenia. W dzisiejszych czasach jednak choćbyś miał miliardy $ możesz trafić na chorobę np. genetyczną (recesywna), na którą zwyczajnie nie
Inna kwestia jest w przypadku tego postu -ludzi, którzy chcą mieć dzieci, ale ich nie stać. A może i stać, ale nie są w stanie zapewnić dziecku takiego życia, jakie sami chcieli mieć, gdy byli młodzi. Ja również jestem
@lunaexoriens: o k---a xD
To nataliści nieustannie uciekają od odpowiedzialności za stworzenie potrzeb, jaką jest powinność ich stałego, dozgonnego