Wpis z mikrobloga

@podjad3k: Ale nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę, egocentryku. XD Jakbym chciała chomika to by już dawno siedział w trocinach a jeśli chodzi o temat to chomik trochę c-----y przykład panie selfproclaim member of genius society bo te zwierzęta mają medianę życia dwóch lat, gdzie dziecko to 25 lat późniejszego utrzymywania go.
  • Odpowiedz
@SarahC nie uszczęśliwiam, niby dlaczego miałbym. Jak nie boisz się mieć chomika to już jest dobrze, a może być jeszcze lepiej, możesz być jutro liderem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
ludzie którzy się wychowywali w biedzie nie chcą takiej samej chujni dla swoich dzieci, plus ich niepewność wynika właśnie z tego, że tej nędzy w dzieciństwie doświadczyli

@Zgrywajac_twardziela: w biedzie i chujni to się wychował mój dziadek urodzony w chłopskiej rodzinie na galicyjskiej wsi w 1934 roku który przeżył Generalną Gubernię i odbudowę kraju po wojnie a nie juleczka która musiała chodzić w ciuchach z bazaru a nie Adidas czy
  • Odpowiedz
@wstanczyk: Nie da się uciekać od odpowiedzialności, jesteśmy odpowiedzialni za swoje życie przez swoich rodziców, czy tego chcemy czy nie

przez co faktycznie nie jest w stanie zająć się niczym

@wstanczyk: No i taki człowiek nie musi sobie z niczym radzić bo nie jest za nic odpowiedzialny, proste i logiczne, w kwestii rodziców jest zapewnienie dziecku przyszłości, czego i tak rodzice nie mogą zrobić, ponieważ jest zbyt dużo czynników losowych,
  • Odpowiedz
jednoczesnie nie maja problemu,, aby kupic np samochod, dla ktorego nie maja miejsca parkingowego i zrzuca odpowiedzialnosc albo koszty na reszte mieszkancow bloku/wspolnoty/spoldzielni/osiedla/gminy :]

to jak z ta odpowiedzialnoscia?

@sylwek2k: No rodzice są odpowiedzialni jak dany człowiek jest antynatalistom, w końcu to rodzice tych młodych ludzi zgodzili się że w takim świecie będą istniały ich dzieci

jeśli chodzi o zwykłych ludzi to nie wiem, z resztą podajesz z d--y przykład
  • Odpowiedz
To nie jest żadne "myślenei głębiej" tylko inaczej postawione priorytety życiowe, przestań z aktualnej generacji robić jakichś świadomych intelektualistów

@In_thrust_we_trust: Ale ja nie robię, zwykli ludzie się nie zastanawiają co będzie w przyszłości, czym jest cierpienie itp. rzeczy, z resztą możesz sobie poczytać jak wyglądają dyskusje z natalistami, stosują jakieś urojenia w ogóle nie racjonalne, więc tak, każdy kto jest antynatalistom jest wysoko intelekutalnie i empatycznie, choćby przez to że
  • Odpowiedz
Obowiązkiem rodziców jest zapewnienie miłości, bliskości, bezpieczeństwa, dachu nad głową i jedzenia a nie ajfona, samochodu i mieszkania.

@smk666: miłość i bliskość miałem na początku, bezpieczeństwo to między innymi dach nad głową który wymieniłeś, zalicza się też do nich mieszkanie i samochód, więc nie wiem czy kłócisz się sam z sobą czy o co ci chodzi?
  • Odpowiedz
bezpieczeństwo to między innymi dach nad głową który wymieniłeś, zalicza się też do nich mieszkanie i samochód

@Prawdziwy-Makowiec:
No nie, bezpieczeństwo to obrona przed krzywdą czy zapewnienie opieki medycznej. Samochód i mieszkanie na start to fanaberia dzisiejszej młodzieży.
  • Odpowiedz
@xXxPu55ySl4y3RXxX: Przecie ten wpis pokazuje właśnie, że nowe pokolenie to spierdoksy, które boją się wziąć na siebie jakąkolwiek odpowiedzialność, tak zesrani są o obniżenie poziomu życia i konsumpcji xd

@wstanczyk: no tak bo odpowiedzialność to wzięcie kredytu z ratą 7000zl na 30 lat xDDD, zwłaszcza biorąc pod uwgę statystyke, że większośc facetów po 40stce pada na nowotwór lub zawał. Ja p------e zrób coś dla świata i sie nie
  • Odpowiedz
No nie, bezpieczeństwo to obrona przed krzywdą czy zapewnienie opieki medycznej

@smk666: Nie miałem takiej obrony, takiej obrony nie ma większość młodych których znam, takiej obrony nie da się zapewnić

Samochód i mieszkanie na start to fanaberia dzisiejszej młodzieży

@smk666: Jak kogoś nie stać na wynajem 2k miesięcznie dla dziecka, albo na samochód 5k to nie ma opcji żeby był w stanie wychować dziecko odpowiedznio, do tego trzeba
  • Odpowiedz
@Prawdziwy-Makowiec:
Ty chyba żartujesz z tym mieszkaniem i samochodem. Można mieć środki ale chcieć aby dziecko nabrało samodzielności a nie wszystko podtykać pod nos na gotowo - dać wędkę a nie rybę. Nie potrafiłbym dzisiaj ogarnąć ani elektroniki, ani napraw auta ani tematów remontowych gdybym to wszystko miał zapewnione za nic od rodziców. 20+ lat temu, gdy byłem nastolatkiem to gdy coś chciałem mieć to musiałem albo na to zarobić,
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: To podatek solidarnościowy dla firm które nie zatrudniają ludzi co mogą mieć dzieci i odebranie zarządowi wszelkich praw emerytalnych. Sorry przez takich s---------w ja już teraz wiem że będę z---------ć do śmierci.
  • Odpowiedz