Aktywne Wpisy

thorgoth +210
Był 20 sierpnia 2002 roku.
Około 5 nad ranem do domu na skraju wsi dowlókł się chłopak. Był cały we krwi, powiedzieć że wyglądał na pobitego byłoby eufemizmem. Jego oczodoły były tak spuchnięte że nie widać było oczu. Próbował coś powiedzieć ale złamana szczęka i wybite zęby skutecznie mu to uniemożliwiały. Piotr, bo tak miał na imię skatowany chłopak, później powie że mówił "Ratujcie Wiolkę". Właściciel domu nic nie zrozumiał ale niezwłocznie
Około 5 nad ranem do domu na skraju wsi dowlókł się chłopak. Był cały we krwi, powiedzieć że wyglądał na pobitego byłoby eufemizmem. Jego oczodoły były tak spuchnięte że nie widać było oczu. Próbował coś powiedzieć ale złamana szczęka i wybite zęby skutecznie mu to uniemożliwiały. Piotr, bo tak miał na imię skatowany chłopak, później powie że mówił "Ratujcie Wiolkę". Właściciel domu nic nie zrozumiał ale niezwłocznie
źródło: GMrukKbWkAAdJSC
Pobierz
Lofi_Mrufka +197
Może mały wykop efekt?
Kartka znaleziona na przystanku w centrum Warszawy.
#youtube #wykopefekt #grzyby #warszawa
Kartka znaleziona na przystanku w centrum Warszawy.
#youtube #wykopefekt #grzyby #warszawa
źródło: temp_file8988331747026856140
Pobierz

źródło: 20240524_080026
Pobierz@Prawdziwy-Makowiec:
Obowiązkiem rodziców jest zapewnienie miłości, bliskości, bezpieczeństwa, dachu nad głową i jedzenia a nie ajfona, samochodu i mieszkania.
@Zgrywajac_twardziela: w biedzie i chujni to się wychował mój dziadek urodzony w chłopskiej rodzinie na galicyjskiej wsi w 1934 roku który przeżył Generalną Gubernię i odbudowę kraju po wojnie a nie juleczka która musiała chodzić w ciuchach z bazaru a nie Adidas czy
@wstanczyk: No i taki człowiek nie musi sobie z niczym radzić bo nie jest za nic odpowiedzialny, proste i logiczne, w kwestii rodziców jest zapewnienie dziecku przyszłości, czego i tak rodzice nie mogą zrobić, ponieważ jest zbyt dużo czynników losowych,
@sylwek2k: No rodzice są odpowiedzialni jak dany człowiek jest antynatalistom, w końcu to rodzice tych młodych ludzi zgodzili się że w takim świecie będą istniały ich dzieci
jeśli chodzi o zwykłych ludzi to nie wiem, z resztą podajesz z d--y przykład
@In_thrust_we_trust: Ale ja nie robię, zwykli ludzie się nie zastanawiają co będzie w przyszłości, czym jest cierpienie itp. rzeczy, z resztą możesz sobie poczytać jak wyglądają dyskusje z natalistami, stosują jakieś urojenia w ogóle nie racjonalne, więc tak, każdy kto jest antynatalistom jest wysoko intelekutalnie i empatycznie, choćby przez to że
@smk666: miłość i bliskość miałem na początku, bezpieczeństwo to między innymi dach nad głową który wymieniłeś, zalicza się też do nich mieszkanie i samochód, więc nie wiem czy kłócisz się sam z sobą czy o co ci chodzi?
@Prawdziwy-Makowiec:
No nie, bezpieczeństwo to obrona przed krzywdą czy zapewnienie opieki medycznej. Samochód i mieszkanie na start to fanaberia dzisiejszej młodzieży.
@wstanczyk: no tak bo odpowiedzialność to wzięcie kredytu z ratą 7000zl na 30 lat xDDD, zwłaszcza biorąc pod uwgę statystyke, że większośc facetów po 40stce pada na nowotwór lub zawał. Ja p------e zrób coś dla świata i sie nie
@smk666: Nie miałem takiej obrony, takiej obrony nie ma większość młodych których znam, takiej obrony nie da się zapewnić
@smk666: Jak kogoś nie stać na wynajem 2k miesięcznie dla dziecka, albo na samochód 5k to nie ma opcji żeby był w stanie wychować dziecko odpowiedznio, do tego trzeba
Bo co, bo Ty tak powiedziałeś?
Ty chyba żartujesz z tym mieszkaniem i samochodem. Można mieć środki ale chcieć aby dziecko nabrało samodzielności a nie wszystko podtykać pod nos na gotowo - dać wędkę a nie rybę. Nie potrafiłbym dzisiaj ogarnąć ani elektroniki, ani napraw auta ani tematów remontowych gdybym to wszystko miał zapewnione za nic od rodziców. 20+ lat temu, gdy byłem nastolatkiem to gdy coś chciałem mieć to musiałem albo na to zarobić,