Wpis z mikrobloga

156 473 + 218 + 211 + 218 + 227 + 183 = 157 530

Majówkowa 🏖️ Misja Gdansk. 1057km przejechane w 5 dni z Wrocławia do Gdańska. Napierw do granicy z Niemcami, pozniej po zachodniej stronie Odry do Kostrzyna, nastepnie po R10 do Międzyzdrojów, Ustki i na koncu Gdansk.

Moj pierwszy w historii wyjazd wielodniowy. Do tego samotnie, z dystansem 200km+ na dzien. Latwo nie bylo ale zrealizowalem swoj cel i dojechałem i jestem z siebie dumny ()

Jak beda chetni to opisze cala logistyke, co zabralem, co jadlem, jak planowalem trase, jak sie przygotowałem etc.

#rowerowyrownik #gravel #rower #rowerowywroclaw #bikepacking

Skrypt | Statystyki
FANZ0UN - 156 473 + 218 + 211 + 218 + 227 + 183 = 157 530

Majówkowa 🏖️ Misja Gdansk...

źródło: m0Gr04W5x9P3CxxPBfgFDuh8WaxpDABgxS51AxCcjg4-1536x2048

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@TrisssMerigold: Dokladnie jak @Blahhblahh pisze. Kwestia przyzwyczajenia i regularnej jazdy to raz, dwa uzywam dosc dobrych jakosciwo spodenek (Assos Mile GTC) + krem do wkladki (assos chamois cream), a na noc sudokrem na otarcia. Pomgol tez bikefitting ustawic wlasciwa pozycje na rowerze.
Ja mam dosc twarde siodelko (Specialized Phenom Comp) ale mi bardzo odpowiada. Bol oczywiscie jakis jest ale nie jest az tak duzo jak zakladalem ze bedzie podczas
  • Odpowiedz
@FANZ0UN fajna sprawa. Też trochę jeżdżę (ale raczej po około 120km dziennie + zwiedzanie) i zawsze się zastanawiam jak ludzie się pakują w tak małe torby. Ja mam zawsze 2 sakwy po 30 litrów bo mam wrażenie że wszystko się przyda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wzdluż granicy niemieckiej jechałeś trasą z velomapy? Jakie tam drogi są? Ścieżki rowerowe czy jakieś szutry?
  • Odpowiedz
  • 0
@Blahhblahh: To jest trudne pytanie :D Pierwsza czesc R10 (do Ustki) wydawala mi sie zdecydowanie przyjemniejsza. Natomiast w drugiej czesci byly czasami fajne widoki, ale z tragiczna nawierzchnia. Podobal mi sie tez dluzszy odcinek asfaltowy ze Slawoszyna do Pucka. Przyjemnie sie tam jechalo na tle wiatrakow.
  • Odpowiedz
  • 3
@robert_blaszczykowski: Odcinek z Pinska (obok Zgorzelca) do Kostrzyna nad Odra robilem po niemieckiej stronie i tam sciezki sa świetne. Co do pakowania to wrzucam na szybko screen z mojego excela ktorym wypisalem sobie co zabieram i do jakich toreb mam to spakowac:
FANZ0UN - @robert_blaszczykowski: Odcinek z Pinska (obok Zgorzelca) do Kostrzyna nad ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@robert_blaszczykowski na stravie czasy są dwa. Czas jazdy (moving time) i czas brutto, razem ze stopami, elapsed time.
Inna filozofia jazdy. Op jedzie ze spaniem pod dachem, jedzeniem w knajpach etc.
Ty w tych sakwach zmieścisz tyle sprzętu i jedzenia że przez tydzień mógłbyś się w cywilizacji nie pokazywać :)
  • Odpowiedz
  • 0
@marafc brałem. Miałem na zmianę jedne + robiłem pranie codziennie wieczorem. Widzę że zapomniałem je wpisać w tabelkę w excelu którą wysłałem na screenie wcześniej.
  • Odpowiedz