Aktywne Wpisy
jmuhha +65
ktos mi wytlumaczy czemu deweloperzy nie budują bloków 12-13 piętrowych jak kiedyś?
-zapotrzebowanie na mieszkania jest tak duże, że i tak by to ludzie kupili,
-potrzeba mniejszej działki na budowe dużego budynku,
-technicznie to prawie taki sam budynek jak 4 piętra?
-stare osiedla mają 13-piętrowce i nawet zieleń / parkingi wokół
wiec czemu sie tego nie buduje juz?
#pytanie #bloki #mieszkania #nieruchomosci
-zapotrzebowanie na mieszkania jest tak duże, że i tak by to ludzie kupili,
-potrzeba mniejszej działki na budowe dużego budynku,
-technicznie to prawie taki sam budynek jak 4 piętra?
-stare osiedla mają 13-piętrowce i nawet zieleń / parkingi wokół
wiec czemu sie tego nie buduje juz?
#pytanie #bloki #mieszkania #nieruchomosci
OlaKordasOfficial +109
Natomiast ty robaku nie możesz legalnie zamontować ledów do soczewki bo to nie są niemcy tylko państwo z dykty.
#samochody #polskiedrogi #pedalarze #prawojazdy #prawo
@WpiszSwojLogin: dyskusyjne, raczej on był bliżej ścieżki niż auto
@manjan: jeśli jechał drogą na wprost to musiał ustąpić pojazdowi z prawej, czyli rowerzyście
Art. 27. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa kierującemu rowerem, hulajnogą elektryczną lub urządzeniem transportu osobistego oraz osobie poruszającej się przy użyciu urządzenia wspomagającego ruch, znajdującym się na przejeździe.
Nie, nie tylko wtedy, przed przejazdem też w takiej sytuacji. Doczytaj przepisy.
Kierowca jedzei na wprost zgodnie z kierunkiem ruchu, podobnie rowerzysta. Gdyby kierowca zmienial kierunek ruchu, wtedy musialby ustąpić pierwszeństwa.
Jaka okolicznosc nastąpila, ktora wyklucza paragraf, ktory zacytowalem?
@miodeksmrodek: na samym początku, kierująca pojazdem skręca na stację benzynową w drogę poprzeczną przecinając tor jazdy jadącego prosto rowerzysty. iksde
@miodeksmrodek: no widać na początku. To jest miejsce z filmu. O co ci chodzi?
W tej sytuacji rowerzysta ma pierwszeństwo czy ci się to podoba, czy nie.
Na filmie tego po prostu nie widać. Nie widac innej drogi wzdloz sciezki (moze przez strobo xD), samochod widac dopiero na przejeździe.
W takim wypadku rowerzysta ma pierszenstwo
@miodeksmrodek: kurde, ja wiem, że film się zaczyna dość późno i słabo to widać, ale nawet ja z moją wadą wzroku dostrzegłem zjazd na stację.
@miodeksmrodek: ale to