Wpis z mikrobloga

@NieBendePrasowac: ustepujemy pierwszeństwa pieszemu, ktory zbliza sie do przejścia. Jesli chodzi by o rowerry to tylko wtedy, gdy jest na przejezdzie.

Art. 27. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa kierującemu rowerem, hulajnogą elektryczną lub urządzeniem transportu osobistego oraz osobie poruszającej się przy użyciu urządzenia wspomagającego ruch, znajdującym się na przejeździe.
@Krupier: A co to byla za sytuacja?
Kierowca jedzei na wprost zgodnie z kierunkiem ruchu, podobnie rowerzysta. Gdyby kierowca zmienial kierunek ruchu, wtedy musialby ustąpić pierwszeństwa.
Jaka okolicznosc nastąpila, ktora wyklucza paragraf, ktory zacytowalem?
@Krupier: Skoro widac na poczatku to wrzucilbys screen z filmu a nie z google maps.
Na filmie tego po prostu nie widać. Nie widac innej drogi wzdloz sciezki (moze przez strobo xD), samochod widac dopiero na przejeździe.
W takim wypadku rowerzysta ma pierszenstwo
Skoro widac na poczatku to wrzucilbys screen z filmu a nie z google maps.

Na filmie tego po prostu nie widać. Nie widac innej drogi wzdloz sciezki (moze przez strobo xD), samochod widac dopiero na przejeździe.

@miodeksmrodek: kurde, ja wiem, że film się zaczyna dość późno i słabo to widać, ale nawet ja z moją wadą wzroku dostrzegłem zjazd na stację.

W takim wypadku rowerzysta ma pierszenstwo

@miodeksmrodek: ale to
Krupier - > Skoro widac na poczatku to wrzucilbys screen z filmu a nie z google maps....

źródło: dd

Pobierz